Magazin

Đoković na meti oštrih kritika: On priča opasne stvari, mora da povuče svoje reči

Novak Đoković poslednjih dana u centru je pažnje svetske javnosti zbog stavova koje je iznosio.

Posle mišljenja o vakcini protiv koronavirusa i novca za slabije rangirane tenisere, prašinu su podigle i reči koje veličaju pseudonauku.

Sporna je izjava koju je najbolji svetski teniser izneo u Instagram “lajvu” sa nutricionistom Šervinom Džafarijehom od pre nekoliko dana, piše B92.

Viđao sam ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću molitve i moći zahvalnosti uspevali najotrovniju i najzagađeniju vodu da pretvore u zdravu vodu. Nauka je dokazala da molekuli vode reaguju na naše emocije – rekao je Đoković, što je izazvalo buru komentara.

Među najoštrijima je bila bivša teniserka Meri Kariljo, koja smatra da su reči koje prvi reket sveta iznosi vrlo opasne.

– Znam da veruje u meditaciju i u reči molitve. Nikako nije voleo što je morao da ide operaciju lakta i odlagao ju je jer je bio ubeđen da može da izleči svoje telo na drugačije načine – rekla je Kariljo, a potom poentirala:

– To što je izjavio me je jako uznemirilo. Đoković i taj drugi čovek su pričali da se otrovna voda može transformisati u pitku . To su opasne stvari koje su brojni ljudi videli, morao bi da povuče svoje reči – rekla je Kariljo.

Britanci optužili Novaka Đokovića da na Instagramu promoviše pseudonauku i smeće

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link