11. maj  2020. 08.18  | Izvor: Tanjug

Sudovi od danas rade normalno, uz mere zaštite

BEOGRAD -

Sudovi u Srbiji danas počinju sa normalizacijom rada, uz pravila ponašanja zaposlenih i stranaka koje su utvrdili Visoki savet sudstva i predsednici pojedinačnih sudova.

Propisano je obavezno nošenje maski i rukavica prilikom ulaska u sud, poštovanje pravila minimuma razdaljine između dve osobe, kako u sudnicama tako i u hodnicima, šalter salama banaka i pošti koje imaju pojedini sudovi.

novi, sad, osnovni, sud, visi, sud, u, novom, sadu, 2

Predviđene su i druge mere za očuvanje zdravlja, koje se tiču lične higijene, luftiranja prostorija i dezinfekcije, a koje su predsednici sudova detaljno propisali, prema specifičnostima svakog suda i pravila ponašanja istakli na svojim sajtovima i ulazu u sud.

Shodno zaključku Visokog saveta sudstva od 7. maja, propisane obaveze zaposlenih, zatim svih službi u sudu, kao i stranaka koje ulaze u sud, važiće od danas do proglašenja prestanka epidemije Kovida 19, radi zaštite zdravlja.

Javna tužilaštva takođe kreću sa normalizacijom rada od sutra, s tim što će se na posao postepeno vraćati pojedine grupe zaposlenih kojima je bio omogućen rad od kuće tokom vanrednog stanja usled epidemije koronavirusa.

Srodne vesti