Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata od danas ponovo otvoreni

Šalteri MUP-a na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata počinju da rade danas, 11. maja.
Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata od danas ponovo otvoreni
Foto: 021.rs
Građani će na šalterima policijskih stanica moći da prijave prebivališta i boravišta, podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja i državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta.
 
Iz MUP-a preporučuju građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim upravama šalju preporučenom poštom.
 
Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a uz dokumentaciju potrebno je dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata.
 
U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila, u MUP-u ističu da će se one, do 1. jula, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.
 
Građani, kao i ranije, termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš mogu zakazati preko portala eUprava, a lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do izdavanja novih, za zahteve koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.
 
Prijavu prebivališta za novorođeno dete roditelji, sa skeniranom dokumentacijom i drugim potrebnim podacima, mogu podneti elektronskim putem na imejl drzavljanstvalk.odsekuup@mup.gov.rs.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prilikom dolaska u policijske stanice potrebno poštovati propisane mere zaštite.
  • Maja

    16.05.2021 21:13
    Upit
    Kada se može podići gotova l.k?
    Treba li i tu termin?
  • Pepa

    25.05.2020 22:32
    Šalteri MUP-A rade ali medicinari u Pozarevcu još ne rade lekarske preglede za vozacku dozvolu
  • Gordana

    14.05.2020 18:58
    Zakazivanje za lična dokumenta preko eUprave NE RADI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti