Njujork povećava broj službenika koji ubeđuju građane da drže distancu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je da će udvostručiti broj službenika koji ubeđuju građane da se pridržavaju pravila socijalnog distanciranja, posle kritika zbog velikih razlika među rasama u broju kažnjenih.
Broj takozvanih "ambasadora socijalnog distanciranja" biće povećan do sledećeg vikenda s oko 1.000 na 2.300, rekao je De Blazio.
 
"Sve više i više, akcenat će biti na komunikativnom, ohrabrujućem pristupu", kazao je gradonačelnik Njujorka.
 
On je dodao da će kazne za nepoštovanje pravila sociajlnog distanciranja "i dalje biti tu kada budu potrebne".
 
"Poslednje što želimo da vidimo je prisila ako postoji bilo koji drugi način da se posao obavi", naveo je De Blazio.
 
On je kazao da je tokom vikenda u Njujorku bilo manje od 10 sudskih poziva dnevno i dodao da primena sankcija treba da bude sprovođena "pošteno i dosledno u svim zajednicama".
 
Kritike su se raširile uz snimke primene sile tokom hapšenja i statističke podatke koji ukazuju da policija različito tretira ljude različitih rasa prilikom sprovođenja sanitarnih mera uvedenih radi suzbijanja zaraze virusom korona.
 
Prema podacima njujorške policije objavljenim u petak, od 374 sudska poziva do 5. maja, 52 odsto je uručeno pripadnicima crne rase, a 30 odsto hispano populaciji.
 
De Blazio je u petak rekao da su ti podaci "pokazatelj da nešto nije u redu" i da to treba ispraviti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet