Foto: ©Shutterstock
Foto: ©Shutterstock

Barselona sutra počinje testiranje na COVID-19, kasnije tokom nedelje kreću treninzi

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.05.20. | 20:49

Košarkaši španskog kluba polako se vraćaju redovnim aktivnostima

Još se ne zna kada će biti nastavljena košarkaška sezona u Španiji, pa ni gde će biti odigrana. Poznato je da će u završnici učešće uzeti 12 timova, a konačnu odluku oko organizacije doneće čelnici takmičenja do kraja meseca maja. Naravno, navijača neće biti i moraće da se poštuju izuzetno rigorozni zdravstveni protokoli.

I dok su neki timovi u Španiji već prošli testiranje na prisustvo virusa COVID-19, a u Huventudu i Saragosi su ujedno potvrđeni pozitivni slučajevi, Barselona je sve zdravstvene preglede ostavila za prvi dan nove radne sedmice.

Izabrane vesti

Kako navodi katalonski velikan, ako sve bude prošlo baš onako kako treba, sa individualnim treninzima započeće se već kasnije tokom nedelje.

„Prvi tim Barselone vratiće se u kamp tokom narednog ponedeljka kako bi prošao medicinske provere pre nego što započne sa individualnim treninzima. Pratiće se instrukcije nadležnih zdravstvenih organa. Svi testovi moraće da se obave u ponedeljak, kako bi moglo da se garantuje za zdravlje igrača“, stoji u kratkom saopštenju španskog kluba.

Barselona je inače jedan od gradova koji je podneo kandidaturu za organizaciju završnog turnira ACB lige. Podsetimo, ona bi mogla da se igra krajem juna i početkom jula, čime bi došlo do određenih preklapanja sa terminima Evrolige u kojoj Blaugrana takođe učestvuje i nalazi se u samom vrhu tabele.


tagovi

ACB ligaKK BarselonaCOVID-19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara