Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.05.2020.

14:53

Proglasila kraj posle 16 operacija

Italijansko-švajcarska teniserka Romina Oprandi i zvanično je završila karijeru.

Izvor: LN

Autor: LN

Proglasila kraj posle 16 operacija
Photo by Feng Li/Getty Images

Oprandi je karijeru završila sa 34 godine, posle 16 obavljenih operacija, poslednje u oktobru prošle godine zbog ručnog zgloba.

Karijeru je okončala na 838. poziciji sveta, sa najboljim renkingom karijere u vidu 32. mesta koje je ostvarila u junu 2013. godine.

Romina nije uspela da odigra meč još od juna prošle godine, kada je poražen od Debore Kijeze na ITF-u u Breši, a poslednju pobedu je ostvarila u kvalifikacijama za Rolan Garos.

Volja je bila tu, ali je telo otkazalo, posebno desno rame.

"To je počelo da mi smeta tokom svakodnevnog života, morala sam da pazim šta radim. Oduvek sam morala da živim u strahuu da će nešto poći po zlu", nedavno je izjavila Oprandi.

Teniserka rođena u Bernu je verovatno najveći uspeh u karijeri ostvarila 2006. kada je bila deo šampionskog Fed kup tima Italije.

Najbolji rezultat na Grend slemu joj je treće kolo Australijan opena 2012. godine, a osvojila je 26 ITF titula, nijednu na WTA turu u singlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve