@Reuters
@Reuters

Spektakl u Belorusiji! Nemanja Milić junak dana sa dva gola za kraj uzbudljivog trilera

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.05.20. | 18:58

Bivši fudbaler Crvene zvezde heroj kluba iz Borisova

Ukoliko nam Belorusi prirede još neki spektakl poput ovog u osmom kolu mogli bismo da ostanemo verni elitnom rangu tamošnjeg fudbala. U trileru sa osam golova između Smolevičija i BATE Borisova puno uzbuđenja, promašenih zicera, evrogola, a junak je na kraju bio bivši fudbaler Crvene Zvezde Nemanja Milić sa dva gola – 3:5 (1:3).

Već na samom startu smo mogli da naslutimo da nas očekuje spektakularan meč, kada je domaćin u prvom minutu poveo golom Jevgenija Barsukova. Kao da je BATE to razljutilo, pa je klub iz Borisova krenuo žestoko da pritiska ekipu Smolevičija i već u 15. minutu preokrenuo rezultat. Ni tada se gosti nisu zaustavili, napadi su se ređali jedan za drugim, što je rezultiralo trećim golom sa kojim se otišlo na pauzu.

Izabrane vesti

Ipak, u nastavku su se gosti opustili, gotovo da su zaboravili na odbranu, što je Smoleviči iskoristio i iz kontre stigao do izjednačenja na isteku sat vremena igre, a posebno efektan bio je treći gol gostiju koji je postigao Žan-Morel Po. Tada je novi prvoligaš u nekoliko navrata imao priliku da u potpunosti preokrene rezultat, ali je rezultat ostao nepromenjen sve do 80. minuta, kada na scenu stupa bivši fudbaler Crvene zvezde Nemanja Milić. Srpski fudbaler koji se u crveno-belom dresu posebno istakao na mečevima kvalifikacija Lige Evrope protiv Krasnodara, našao se na pravom mestu posle slobodnog udarca i gostima doneo novu, toliko čekanu prednost. Tada se ekipa BATE-a otreznila, shvatila da sa Smolneviči nije toliko slabašan i odlučio da još jednim golom otkloni sve sumnje po pitanju pobednika. I ponovo je stvar u svoje ruke uzeo Milić. Krilni fudbaler gostiju našao se sam pred protivničkim golom, znalački “prebacio“ golmana domaće ekipe i postavio konačnih 3:5.

Ovim trijumfom BATE je zadržao lidersku poziciju i najavio šampionu Dinamo iz Bresta da bi ove sezone mogao da mu preotme titulu.

Dinamo Brest je u ne preterano zanimljivom derbiju protiv istoimenog kluba iz Minska slavio sa 2:1 i tako nastavio po sistemu toplo – hladno. Domaćin je do vođstva stigao već u 5. minutu posle loše reakcije golmana gostiju Karla Bručića, kome je ujedno i pripisan gol, odnosno autogol. Brest je u nastavku imao još nekoliko izglednih prilika, a najbolju je sredinom prvog dela propustio iskusni Artem Milevski kada je sa svega nekoliko metara promašio čitav gol u situaciji jedan na jedan. Kazna je, kako to obično biva u fudbalu, usledila u sledećem napadu, a rezultat je poravnao Belgijanac Danilo.

Usledio je nešto mirniji period, koji je po povratku sa odmora golom prekinuo Denis Laptev posle još jedne loše reakcije Bručića, vrativši tako aktuelnom šampionu prednost koju do kraja nije ispustio. Za Minsk su na ovom meču nastupala dvojica srpskih fudbalera. Bivši igrač Partizana Dominik Dinga proveo je svih 90 minuta na terenu, dok je nekadašnji kapiten omladinske reprezentacije Srbije Marko Pavlovski dobio poslednjih četvrt časa igre.

Isloč je trijumfom od 2:1 protiv slabašne Belšine nastavio sa dobrim partijama, dok su Vitebsk i Šahtjor iz Soligorska podelili bodove remijem bez golova.

BELORUSIJA 1 - 8. KOLO

Petak

Sluck - Energetik BGU 1:2 (1:2)

/Umar Bala 41 - Jakšibajev 17, 27/

Gorodeja - Minsk 1:1 (1:1)

/Sajčić 44 - Hvaščinski 20/

Subota

Slavija Mozir - Torpedo Žodino 0:0 (0:0)

Neman Grodno - Ruh Brest 2:4 (0:2)

/Kadimjan 68, 90+1 - Vasiljev 4, Grečiko 15, Sedko 55, Andronik 89)

Nedelja

Isloč Minsk – Belšina 2:1 (1:0)

/Januškevič 34, Jansane 52 – Papuš 85 AG)

Vitebsk – Šahtjor Soligorsk 0:0 (0:0)

Smoleviči – BATE Borisov 3:5 (1:3)

/Barsukov 1, Ščegrikovič 55, Po 63 – Svakiš 13, Stasevič 15, Baga 36, Milić 80, 90+3)

Dinamo Brest – Dinamo Minsku 2:1 (1:1)

/Bručić 5 AG, Laptev 51 - Danilo 24)



tagovi

Belorusija 1Nemanja Milić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara