Australijska teniserka brani Dominika Tima

Australijska teniserka Arina Rodionova na društvenim mrežama je stala je u odbranu Dominika Tima kije se usprotivio ideji za finansijsku pomoć nižerangiranim teniserima. Predlog za osnivanje fonda i prikupljanje novca dao je Novak Đoković a Tim se odmah oglasio i istakao da ne želi da donira svoj novac.

Stav Austrijanca je izazvao brojne negativne reakcije i komentare, kao i emotivne reakcije brojnih tenisera i teniserki širom sveta, poput vrlo emotivnog pisma alžirske teniserke Ines Ibu, a Arina Rodionova je među retkima koja je pokazala razumevanje za njegov stav.

"Ovo je izuzetno nepopularno mišljenje, ali šta je tu je. Mislim da bi svi trebalo da se skinu Dominiku timu sa grbače oko cele stvari o tome da ne želi da donira novac slabije rangiranim igračima", napisala je Rodionova.

Australijska teniserka je u komentaru naznačila da problem pravilnije raspodele zarada tenisera treba da bude u nadležnosti teniserskih organizacija. 

"Uprkos tome koliko je novca on zaradio tokom karijere i ove godine, to je njegov novac i on može sa njim da radi šta god želi. Nije njegov problem što slabije rangirani igrači, kao što sam i ja (152. na svetu), ne zarađuju 'dovoljno' novca. To je problem koji je napravio ITF i oni bi trebalo da ga poprave. Ne bi trebalo njega da mrze jer je dobar u tenisu i jer ne želi da svoj novac podeli sa nama. Moje mišljenje".

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво