Gradovi

Preminuo bivši načelnik opštine Jezero

Preminuo bivši načelnik opštine Jezero
Foto: KlikJajce | Preminuo bivši načelnik opštine Jezero

JEZERO - Danas je u 48 godini iznenada preminuo bivši načelnik opštine Jezero Slobodan Laketić.

Sin Ilije i majke Anđe, rođene Milanović, rođen 03.11.1972. godine u mjestu Kovačevac, tada opština Jajce. Osnovnu i srednju elektrotehničku školu završio je u Mrkonjić Gradu.

Do 2004. godine bio je nezaposlen. Na izborima održanim 2004. godine voljom birača izabran je za opštinskog načelnika, prenosi portal "KlikJajce".

Opština Jezero u toku njegovog prvog mandata, ali i drugog ostvarila je zapažene rezultate u pogledu poboljšanja kvaliteta života građana. Dobar dio značajnih projekata u njegovom prvom mandatu bilo je u fazi realizacije, što je bilo njegovo opredjeljenje da se ponovo kandiduje za načelnika opštine Jezero, pa je na izborima održanim 5. oktobra 2008. godine ponovo izabran. Tu funkciju je obavljao sve do 2012. godine.

Za Slobodan Laketića, poznatijeg kao Bucu kako su ga njegovi sugrađani od milja zvali imaju samo riječi hvale. Bio je čovjek iz naroda, uvijek nasmijan i susretljiv. On je preuzeo nezahvalnu ulogu načelnika jako nerazvijene opštine u najtežim njenim počecima.

Slobodan Laketić na neki način postao je simbol intezivnog povratka ne samo Srba u Jezero, već i Bošnjaka koji su se vraćali na svoja ognjišta. Uz pomoć donacija stranih organizacija i dijaspore mnogi stambeni objekti su se obnovili ili nanovo izgradili.

Sahrana Slobodanu Laketiću biće održana sutra, 11. maja s početkom u 13 sati na Gradskom groblju u Jezeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije