Putin tvrdi: Da nismo sačuvali zemlju 1999. doživeli bismo sudbinu bivše Jugoslavije

Novosti online

10. 05. 2020. u 16:39

Oni koji su pre 20 godina finansirali terorizam na Severnom Kavkazu želeli su da rasture Rusiju iznutra i imali su šanse da realizuju taj plan

Путин тврди: Да нисмо сачували земљу 1999. доживели бисмо судбину бивше Југославије
Oni koji su pre 20 godina finansirali terorizam na Severnom Kavkazu želeli su da rasture Rusiju iznutra i imali su šanse da realizuju taj plan. Da tad nismo sačuvali zemlju, čekala bi nas žalosna budućnost, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, navodeći primer bivše Jugoslavije.

„Zavadi pa vladaj. To znači da oni koji žele da nas podele žele da vladaju nama. To se može primeniti u odnosima između država ili na određenu zemlju, u pokušajima da se razvali iznutra. Tada su imali sve šanse da realizuju svoj gnusni plan, da tako kažem, i to ne samo na Kavkazu“, rekao je Putin u intervjuu za TV „Rusija 1“.

Kako je rekao, Rusija danas apsolutno pouzdano zaštićena od bilo kakvih napada spolja.

Kako se navodi, intervju je snimljen 12. septembra 2019. godine, kada je predsednik stigao u selo Botlih, kako bi zajedno sa dagestanskim ustanicima obeležio 20. godišnjicu pobede nad teroristima. Intervju je emitovan danas.

Ruski lider je istakao da bi ih čekala veoma tužna budućnost da nisu uspeli da sačuvaju zemlju, i da bi narod stradao, navodeći kao primer bivšu Jugoslaviju.

„Takva surovost – ne želim da spominjem, ali to se desilo – decu su prikivali ekserima za ograde sopstvenih kuća! To je strašno, katastrofa. Zar smo mi mogli dopustiti da Rusija dođe u tako strašno stanje?“, zapitao se ruski lider.

On je istakao da je zbog toga zadatak broj jedan bio da sačuvaju rusku državu kao jedinstvenu celinu, koju su preci stvarali hiljadu godina.

Putin se u septembru 2019. godine sastao sa učesnicima narodnog ustanka koji su učestvovali u borbama u Dagestanu u avgustu i septembru 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Pravi Delija Veran Je Ko Pas

10.05.2020. 17:03

Zato ste na miru mogli da prodate saveznika za gomilu dolara. hvala brat!

КИР СРБИН

10.05.2020. 18:44

@Pravi Delija Veran Je Ko Pas - Ако си ти ДЕЛИЈА ја сам оснивач торциде и бедблу бојса и делгат на скупштини оснивања горбара.

@Pravi Pas Veran Ko Delija

10.05.2020. 22:02

@Pravi Delija Veran Je Ko Pas - To je izjava Gospodina Putina, a ne pijanog Jeljcina. Da je Car Putin tada bio na vlasti, ni pipnut nas nacisti nebi smeli.

CARE NAVEDI FINANSIERE POIMENKE

10.05.2020. 17:14

KLINTON(OVI), SOROS I OLBRAJT (isti onaj sljam koji je razbio i Jugoslaviju) to su bili glavni finansieri terorista sa Kavkaza, to je ona stara kucka otvoreno rekla, da nije fer da Rusiji samoj pripada Sibir, i da je treba usitnit, kao sto su usitnili Jugoslaviju i od nje napravili nacisticki-podobne drzave, koje su uvukli u NATO.

kk

10.05.2020. 17:24

Zapravo smo ni Balkanci sa takvim postupkom prevarili EU i UN. Nigdje na svijetu ne postoji toliko mnogo suverenih drzava sa toliko stanovnistva. Moze se ocekivati da ce te drzave igrati znacajnu ulogu kako u EU tako i UN.

Dzoni

10.05.2020. 20:50

@kk - Joj jesmo ih prevarili, svaka nam cast, nama Balkancima:):):). Albanci,Crnogorci,Bosanci,Krvati se udruzili pa prevarili EU i UN:):):) Sada imaju znacajnu ulogu u EU i UN, a verovatno i u NATO. Ma upravljaju svetom:)

Miki-Zg

10.05.2020. 17:41

Svjedoci smo da upravo taj Zapad -financijeri terorista opet se okomili na Srbiju za rasturanje države uz pomoć državica tzv. Zapadnog Balkana ( centri Podgorica-Skoplje ) i tzv. demokratske opozicije ( SzS ,NVO ,DS-a .itd. ) .