Obradović: Ne prekidam štrajk glađu dok vlast i opozicija ne počnu dijalog 1Boško Obradović ispred Skupštine štrajkuje glađu Foto: Miloš Miljković

Predsednik pokreta „Dveri“ Boško Obradović izjavio je danas da neće prekinuti štrajk glađu „sve dok vlast i opozicija ne sednu za pregovarački sto“.

Obradović je novinarima ispred Skupštine kazao da te pregovore ne može da organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer smatra „da on nema više autoritet za tako nešto“, već da bi na razgovore mogla da pozove neka istaknuta ličnost iz redova srpskog naroda i „svi bi se odazvali“.

„Mora nešto da se dogodi da se promeni ovaj ritam koji vodi do građanskog rata, vlast je ta koja mora da napravi neki korak, da pozove za pregovarački sto“, istakao je Obradović.

U jednom trenutku ispred Skupštine je došlo do verbalnog sukoba građana sa funkcionerima SNS-a i aktivistom vladajuće većine Simom Spasićem koji je takođe sedeo na skupštinskom stepeništu.

Posle kraćeg skandiranja i razmene uvreda, policija se postrojila između građana i poslanika SNS-a, a potom i postavila zaštitinu ogradu na platou ispred Skupštine.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović počeo je ispred Narodne skupštine štrajk glađu, pridružujući se samostalnom poslaniku Miladinu Ševarliću.

Pokret Dveri pozvao je sve političke stranke, intelektualce i rodoljube da se pridruže i daju podršku ličnom činu protesta protiv rušenja ustavnog poretka Srbije, koji su u vidu štrajka glađu u Skupštini Srbije počeli poslanici Miladin Ševarlić i Boško Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari