Sveštenici iz Berana dobili poziv za saslušanje jer su okadili gradske ulice

Pet sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Berana dobili su nove pozive za saslušanje zbog jutrošnje službe i što su okadili gradske ulice, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka.
Sveštenici iz Berana dobili poziv za saslušanje jer su okadili gradske ulice
Foto: 021.rs
Pozive su dobili isti sveštenici koji su saslušani na Đurđevdan - Dragan Ristić, Stefan Milovanović, Vuksan Vešović, Predrag Dragojević i Miloš Cicmil.
 
Na Đurđevdan su saslušani zbog tradicionalne litije u Beranama, tokom koje je ispoštovana propisana distanca.
 
Arhijerejski namesnik Dragan Ristić rekao je tada da se oni ne plaše, te se pozvao na Hristove reči "mi nismo od ovoga sveta".
  • zabrinuta

    20.05.2020 21:27
    Dokle
    Dokle će se SPC ponašati kao da je je jedina i najvažnija crkva svima u regiji?
  • Neznam

    11.05.2020 10:05
    Zbog
    Cega toliko napadate crkvu....ako je narod tradicionalan i postuje svoju vjeru kulturu tradiciju obicaje.....Po cemu su to "bolji"ovi iz Montenegro vlasti???Sto hapse??Vi koji ste se odrodili od Svetosavlja i pravoslavlja...uzivajte u svome materijalizmu...a nas pustite da verujemo u "maglu"...
  • Lala

    10.05.2020 19:47
    prosveta a ne dogma
    Ove prodavce magle, koji se u dvadest prvom veku ponasaju kao da smo u srednjem veku, treba privesti zakonu i tretirati kao svake druge prestupnike.
    Da se vise izdvajalo za skole,zdravstvo i kulturu ,umesto za crkve i dzamije,tesko da bi danas iko normalan pridavao znacaj ovim dzabalebarosima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet