Sudovi u Srbiji od sutra počinju normalizaciju rada - obavezno poštovanje mera

Sudovi u Srbiji počinju sa normalizacijom rada od sutra uz pravila ponašanja zaposlenih i stranaka.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.05.2020.

16:11

Sudovi u Srbiji od sutra počinju normalizaciju rada - obavezno poštovanje mera
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

Pravila su utvrdili Visoki savet sudstva i predsednici pojedinačnih sudova.

Propisano je obavezno nošenje maski i rukavica prilikom ulaska u sud, kao pravila minimuma razdaljine između dve osobe, kako u sudnicama tako i u hodnicima, šalter salama banaka i pošti koje imaju pojedini sudovi.

Predviđene su i druge mere za očuvanje zdravlja, koje se tiču lične higijene, luftiranja prostorija i dezinfekcije, a koje su predsednici sudova detaljno propisali, prema specifičnostima svakog suda i pravila ponašanja istakli na svojim sajtovima i ulazu u sud.

Shodno zaključku Visokog saveta sudstva od 7. maja, propisane obaveze zaposlenih, zatim svih službi u sudu, kao i stranaka koje ulaze u sud, važiće od 11. maja do proglašenja prestanka epidemije Covida 19, radi zaštite zdravlja.

Javna tužilaštva takođe kreću sa normalizacijom rada od sutra, s tim što će se na posao postepeno vraćati pojedine grupe zaposlenih kojima je buo omogućen rad od kuće tokom vanrednog stanja usled epidemije koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: