Capital.ba

U rekonstrukciju elektromreže četiri miliona KM

31.05.2010. / 10:05

LIVNO, U rekonstrukciju niskonaponske elektromreže i izgradnju novih elektroenergetskih postrojenja na području Livanjskog kantona, Javno preduzeće “Elektroprivreda HZ Herceg-Bosne” u prošloj i ovoj godini uložiće oko četiri miliona KM – izjavio je direktor Distribucije električne energije u ovom kantonu Boris Barun.

Barun je rekao novinarima da je u projekte poboljšanja kvaliteta napajanja potrošača električnom energijom na području opština Livanjskog kantona u 2009. godini uloženo oko dva miliona KM, od čega oko 50 odsto na području opštine Livno.

Govoreći o projektima koje će “Elektroprivreda HZ Herceg-Bosne” realizovati u 2010. godini, Barun je rekao da će u ovoj godini biti nastavljena rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih elektroenergetskih objekata, a za ove projekte planirano je oko dva miliona KM, od kojih će manji dio obezbijediti “Elektroprivreda HZ Herceg-Bosna”, a veći dio Evropska investiciona banka putem kredita.

Kada je riječ o elektroenergetskim projektima koji će ove godine biti realizovani na području opštine Livno, prema Barunovim riječima, planirana je rekonstrukcija deset niskonaponskih mreža i tri trafo-stanice, te izgradnja jedne veće trafo-stanice u gradskom naselju Zgona, jačine do jednog megavata.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!