U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 82 nova slučajeva korona virusa i dva smrtna slučaja. Ukupno u našoj zemlji za sada je bilo 10.114 pozitivnih na virus i 215 preminulih.

Od juče do danas testirano je 6.059 osoba od kojih je pozitivno 82, a od početka epidemije u Srbiji 140.592 građana bilo je podvrgnuto testu.

Do ovog trenutka je hospitalizovano 1.380 pacijenata, a na respiratoru je trenutno 39 ljudi.

Izlečeno je ukupno 3.006 pacijenta, dok je stopa smrtnosti 2,13 odsto.

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marjan Ivanuša rekao je da još treba istražiti da li izlečeni od virusa korona postaju otporni na njega ili se, ipak, mogu zaraziti njime ponovo.

Koordinator privremene bolnice na Beogradskom sajmu Veljko Milić izjavio je danas da će 53 pacijenta biti otpuštena tokom dana jer su imali negativan test na korona virus, a Krizni štab sutra će na sastanku odlučivati o daljoj sudbini te bolnice.

Od korona virusa su preminula tri pripadnika Vojske Srbije – dva civilna lica i jedan podoficir, inficirana su 52 pripadnika, a u izolaciji je njih 167, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Najavljena cena testiranja za građane Srbije na korona virus od 6.000 dinara je previsoka jer imamo najmanja primanja u Evropi, ocenio je danas Pokret za preokret (PZP).

U Rusiji je danas zabeležen najveći broj zaraženih korona virusom na dnevnom nivou čime je ukupan broj u toj zemlji prešao 200.000 pozitivnih slučajeva.

Bivši predsednik SAD Barak Obama kritikovao je reakciju trenutnog predsednika Donalda Trampa na pandemiju korona virusa, nazvavši je „apsolutnom haotičnom katastrofom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari