DA LI SU POŽURILI? Fabregas: Možda je prerano doneta odluka o otkazivanju sezone u Francuskoj
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

U DILEMI

DA LI SU POŽURILI? Fabregas: Možda je prerano doneta odluka o otkazivanju sezone u Francuskoj

Fudbal -

Fudbaler Monaka Sesk Fabregas rekao je danas da je odluka o otkazivanju sezone u francuskom prvenstvu možda doneta prerano.

Francuska vlada je krajem aprila saopštila da su do septembra zabranjeni sportski dogadjaji, čak i oni bez publike, zbog pandemije korona virusa.

Francuska liga prekinuta je sredinom marta, kada je Pari Sen Žermen bio prvi sa 12 bodova više od drugoplasiranog Marseja, pa je pariski klub proglašen za šampiona.

Iz lige su ispali Tuluz i Amijen, a Fabregasov Monako je sezonu završio na devetom mestu i neće igrati u Ligi Evropa sledeće sezone.

Takmičenje u nemačkoj Bundesligi nastaviće se 16. maja, u engleskoj Premijer ligi žele da se liga nastavi u junu, pa Fabregas misli da su u Francuskoj možda prerano doneli odluku.

"To je velika odluka i shvatam zbog čega su je doneli. Možda je doneta prerano, s obzirom na to da velike lige pokušavaju da nastave takmičenja", rekao je Fabregas preneli su britanski mediji.

"Iako potpuno razumem značaj te odluke, koju podržavam 100 odsto i da je najvažnija bezbednost porodica i zdravlje svih nas, možda smo mogli da razmotrimo mogućnost da samostalno treniramo, jer tada praktično nema rizika. Nikoga ne dodirujete, niste blizu nekoga, pa da vidite da li se stiču uslovi za fudbal", dodao je španski fudbaler.

Fabregas je rekao da odluke moraju da se poštuju.

"Teško je i shvatam da neko mora da donosi odluke. Moramo da radimo ono što nam kažu. Ovo je težak trenutak u našem poslovnom i privatnom životu, ali moramo da sačekamo i sigurno će u budućnosti sve biti dobro", naveo je Fabregas.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track