Najnovije vesti
Premium
TESTIRAMO AUTOMOBILE Cupra Ateca: Nova era! (VIDEO)

TESTIRAMO AUTOMOBILE Cupra Ateca: Nova era! (VIDEO)

Iz Martorela dolazi model – Cupra Ateca. Neko bi odmah pomislio da je u pitanju greška, te da se radi o krosoveru srednje klase SEAT Ateca Cupra... Ne! Ovaj model označava početak namere španskog proizvođača da ime Cupra uvede na tržište kao potpuno novu, sportsku sub-marku. Nešto slično kao što je FIAT uradio sa brendom Abarth. Dakle, nije u pitanju samo novi model, već i potpuno novi brend čije ime je nastalo fuzijom dve reči – „Cup“ i „Racing“.

Slušaj vest
0:00/ 0:00

Sve ovo počelo je još u martu prošle godine na Salonu automobila u Ženevi, a ubrzo je i zvanično stigao prvi automobil, preciznije SUV ovog španskog proizvođača, Ateca. Nešto kasnije, naredne godine pojaviće se jedan potpuno novi model u gami o kojem domaćini na promociji u Španiji nisu želeli mnogo da govore, a onda 2020. Cupra Leon, pa Cupra Leon ST, itd. Sve u svemu, ideja je da karakteristični bronzani logo ubuduće stoji sam za sebe!

No, da vidimo koliko se Cupra, zapravo, udaljila od SEAT-a?! U suštini ovo ne bi trebalo da bude SEAT Ateca koji ima nešto snažniji motor i sportske dodatke na karoseriji u vidu spojlera, splitera, difuzora i slično. Naime, sve to Cupra Ateca ima i zahvaljujući tome, kao i manjim izmenama na karoseriji, deluje mnogo dinamičnije, poput pravog vozila visokih performansi. A to je upravo što su Španci i želeli, piše "Top Speed".

Pogledajte kompletan test automobila Cupra Ateca: