Za Kraljevinu Srbiju: Srbijagas u gubitku, a kupuje luksuzne automobile 1Žika Gojković Foto: J. Z. T.

Koalicija Za kraljevinu Srbiju saopštila je da je direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović u sred pandemije korona virusa dva puta kupovao nove službene automobile, uključujući i luksuzne džipove, i osudila takvo „bahato“ ponašanje.

Lider koalicije Za kraljevinu Srbiju Žika Gojković rekao je da je najblaže rečeno skandalozna kupovina tri nova luksuzna džipa gubitaškog državnog preduzeća „Srbijagasa“, kome je Vlada Srbije prošle godine oprostila dug od 1,2 milijarde evra.

On je dodao da je javno preduzeće „Srbijagas“ 16. aprila potpisalo ugovor o kupovini tri luksuzna terenca koji će građane koštati gotovo 18 miliona dinara, a da je tokom trajanja vanrednog stanja za oko 134.000 evra kupilo i deset novih putničkih automobila.

„Ono što dodatno uznemirava javnost je činjenica da su se automobili kupovali u vreme trajanja vanrednog stanja izazvanog koronom kada su mnogi ljudi ostajali bez posla i situaciji kada država mora iz budžeta da pomogne privredi da se ekonomski oporavi od pandemije“, rekao je Gojković u saopštenju.

Koaliciju Za kraljevinu Srbiju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front  i Srpski pokret monarhista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari