UŽASAN SLUČAJ SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U NOVOM SADU: Starac (82) platio dečaku (8) da ga zadovoljava?!
Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

NOVI SAD: Istraga seksualnog zlostavljanja deteta

UŽASAN SLUČAJ SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U NOVOM SADU: Starac (82) platio dečaku (8) da ga zadovoljava?!

Crna Hronika -

Porodica napastvovanog mališana, čija je sestra pre dva meseca takođe bila žrtva pedofila, biće stavljena pod lupu nadležnih

M. J. (82), koji je u četvrtak uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je obljubio dečaka (8), branio se ćutanjem na saslušanju u tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema rečima našeg izvora, proverava se da li je M. J. platio nesrećnom dečaku da ga oralno zadovolji ili ga je na to primorao na drugi način, kao i da li je dete i ranije bilo žrtva.

Pričao pa zaćutao

- Starac je prilikom hapšenja rekao da se s dečakom slučajno sreo i da mu je mališan rekao da je zbog svađe s roditeljima otišao od kuće. Na pitanje da li je dečaku dao novac, M. J. je zaćutao i više nije želeo da sarađuje - kaže izvor upoznat sa slučajem.

O ovom slučaju seksualnog zlostavljanja obavešten je Centar za socijalni rad, a čitava porodica je, kako nezvanično saznajemo, stavljena pod pojačan nadzor nadležnih. Naime, ovo je drugo dete iz iste porodice koje je bilo žrtva pedofila. - Pre samo dva meseca otkriveno je da je sestra (12) sada zlostavljanog dečaka bila žrtva manijaka. Naime, ona je u svom dnevniku, koji je zaboravila u školi, napisala da ju je stariji čovek zlostavljao - podseća izvor i dodaje da je o slučaju i tada bio obavešten Centar za socijalni rad.

Naš izvor iz istrage kaže da bi Centar morao da ispita situaciju u ovoj porodici, s obzirom na to da je dvoje dece pretrpelo jezivo napastvovanje predatora. - U ovoj situaciji Centar bi morao detaljno da ispita o čemu se radi. Jedno dete je dve godine trpelo blud, drugo dete je pobeglo od kuće i takođe je napastvovano. Jedno dete je od manijaka dobijalo novac, a za drugo se proverava da li jeste - kaže izvor iz istrage i dodaje da je neophodno obaviti razgovor s roditeljima i utvrditi da li eventualno postoji i njihova odgovornost.

Nema odgovora

Poslali smo pitanja Centru za socijalni rad u Novom Sadu, ali do zaključenja broja odgovor nismo dobili.

Kurir / S. S.

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja