Rumunija 15. maja ukida vanredno stanje

Predsednik Rumunije Klaus Johanis rekao je da je 15. maj administrativni datum za ukidanje vanrednog stanja u zemlji proglašenog zbog korona virusa, ali da to ne znači da je epidemija gotova.
Rumunija 15. maja ukida vanredno stanje
Foto: Pixabay
"Imamo više od 300 novih slučajeva i zato želim da vam skrenem pažnju na nešto što smo otkrili. Na žalost, epidemija je među nama i dalje. Nije gotovo. Moramo da budemo veoma oprezni kako ne bismo imali eksploziju novih slučajeva nakon što ćemo moći da se krećemo slobodnije", rekao je Johanis.
 
Dodao je da se treba držati jednostavnih pravila - držati socijalnu distancu, nositi masku, prati ruke često, voditi računa o sebi i o onima s kojima smo u kontaktu.
  • milicica

    10.05.2020 22:04
    sta
    Citajuci komentare pametnih na ovom portalu samo hvale za slobodu i nacin borbe sa koronom, malo mrtvih a ono mi koji nismo trebali uvoditi vanredno stanje , urusavali slobodu i koji necemo ni ukidati vanredno stanje jer imamo samo diktatora hop ukinuli i ranije. Nemojmo biti ostrasceni ved realni i samokriticni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.