@AFP
@AFP

Šampion Farskih ostrva izgubio na startu od glavnog konkurenta, Srbin dvostruki strelac u pobedi svog tima

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 21:53

Prvo kolo šampionata Ostrva ovaca donelo dosta iznenađenja

Farska ostrva današnjim otvaranjem sezone pridružila su se grupi zemlja u kojima se lopta kotrlja i pored pandemije korona virusa. A na samom startu sezone, šampion je poražen i to od konkurenta za titulu.

Jedan od pretendenata na titulu, ekipa B36 Toršavn, gostovala je braniocu naslova prvaka KI Klaksviku i trijumfovala, identičnim rezultatom kao i prošle sezone kada je posetila šampiona – 0:2.

Izabrane vesti

Ispostavile su se tačnim tvrdnje našeg fudbalera Predraga Jeremića koji nastupa u tamošnjem Vesturu, da na derbiju uglavnom pada mali broj golova, o čemu je govorio za naš portal. Štaviše na pogodak smo čekali do pred sam kraj utakmice. Ušlo se u poslednjih deset minuta meča kada je goste u vođstvo doveo rezervista Sebastijan Pingel, koji je u klub stigao ove zime iz gradskog rivala HB Toršavna, da bi u nadoknadi Meinhard Olsen pogodio za 2:0 i otklonio svaku sumnju kada je u pitanju pobednik.

Najefikasniji je na otvaranju bio Runavik, prošle godine trećeplasirani tim, koji je kod kuće slavio sa 3:1 protiv Tvorojrija, a meč je praktično rešen još sredinom prvog dela kada je domaćin stekao dva gola prednosti.

Jedan od konkurenata u borbi za trofej, HB Toršavn, imao je na papiru nešto lakši zadatak, s obzirom da je ugostio Strejmur, prošle sezone pretposlednjeplasirani tim prvenstva. Ipak, domaćin je morao dobro da se namuči kako bi upisao i minimalnu pobedu do koje je došao sredinom prvog poluvremena – 1:0. Gosti su pred sam kraj meča ostali sa igračem manje, te Toršavn nije imao previše problema da sačuva svoj gol.

Fuglafjordur je pomalo neočekivano trijumfovao na gostovanju Skali i to zahvaljujući srpskom fudbaleru Urošu Stojanovu koji je bio dvostruki strelac – 1:2.

Prvo kolo zatvoreno je remijem bez golova između Argira i Vikingura.

FARSKA OSTRVA 1 – 1. KOLO

Subota

HB Toršavn – EB/Strejmur 1:0 (1:0)

/Justinusen 24/

NSI Runavik – TB Tvorojrija 3:1 (2:0)

/Knudsen 8, Olsen 24, Hansen 86 – Joensen 90+1/

Skala – IF Fuglafjordur 1:2 (0:1)

/Kalsberg 83 – Stojanov 21, 56/

KI Klaksvik – B36 Toršavn 0:2 (0:0)

/Pingel 81, Olsen 90+1/

AB Argir - Vikingur Gotu 0:0 (0:0)



tagovi

Farska Ostrva 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara