RUSKI staroverci imaju lek za svaku bolest, a sada su RECEPTI procurili u JAVNOST

Tatjana Guturova

09. 05. 2020. u 21:00

Staroveraci ne priznaju zvaničnu medicinu i leče se isključivo prirodnim sredstvima

РУСКИ староверци имају лек за сваку болест, а сада су РЕЦЕПТИ процурили у ЈАВНОСТ

Foto Arhiva VN

Staroveraci ne priznaju zvaničnu medicinu i leče se isključivo prirodnim sredstvima. Oni čuvaju proverene recepte predaka, ali iako nerado otkrivaju tajne eliksira zdravlja, poneki recepti su otkriveni i sada su veoma popularni u Rusiji.


Staroverci nisu prihvatili reforme ruske crkve u 17. veku, već su pobegli u divljinu i sami se vekovima lečili od bolesti. Nadaj se u Boga, u prirodu i u samog sebe. Vekovima su bili proganjani i proterivani, pa su se mnogi krili po divljim šumama da bi sačuvali živu glavu. I danac žive u skladu s tradicijama svojih predaka. Većina njih odbija lečenje u bolnicama već koristi prirodne lekove po starinskim receptima.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Сеновић

10.05.2020. 16:16

Поштовање за њих. Имају ли неку травку за вршњака.

Gej

10.05.2020. 16:53

Gospodjo Guturova. Po svim svetskim statistikama Rusija je po smrtnosti skoro na vrhu. Prosek starosti zivota medju najnizima na svetu. Uopsteno receno svi ti babski lekovi i nadrilekari su fama. Kavkaz mozda ali to nije sva rusija.

Kelij

10.05.2020. 17:18

Kao američki Amiši. Društva treba da cuvaju i pomažu svoje tradicionalne zajednice i plemena koji biraju alternativne načine zivota u odnosu na važeći socijalno prihvatljiv ili moderan obrazac. Bas ovakve pandemije su prilika da spoznamo kako izolovana plemena bivaju inficirana i ugrožena od modernih ljudi kao nekada domoroci od strane osvajača. A ona su čuvar ne samo genetskog potencijala ljudske vrste u globalnim krizama kada je u pitanju njen opstanak vec i trezor mudrosti predaka.