Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ola potvrdio: Juventus i Lion igraju 7. avgusta

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 21:12

Vraća nam se Liga šampiona, dobili smo i zvaničan datum

Fudbala nema već dva meseca, ako izuzmemo Belorusiju, Nikaragvu, Tajvan i Turkmenistan. Nemačka Bundesliga vraća se narednog vikenda, naše domaće prvenstvo ćemo gledati od pretposlednjeg dana maja, a kako stvari stoje uz Ligu šampiona moći ćemo da uživamo počev od avgusta.

Kako je predsednik Liona, Žan-Mišel Ola naglasio, njihov revanš meč biće odigran 7. avgusta na stadionu Juventusa u Torinu pred praznim tribinama. Pre prekida, odigrana je samo prva utakmica u Francuskoj koja je rešena golom Lukasa Tusara za pobedu Liona, a druga je otkazana zbog toga što je kod Danijelea Ruganija potvrđeno prisustvo virusa COVID-19.

Izabrane vesti

„Potvrđujem da će se meč sa Juventusom odigrati 7. avgusta u Torinu pred praznim tribinama“, rekao je Ola da nas za francusku televiziju RTL.

Ranije je već bilo poznato da Liga šampiona i Liga Evrope planiraju da nastave svoja nadmetanja u avgustu, ali nije bilo pomena o konkretnim datumima. Što se tiče nacionalnih liga, Francuska je prva presekla i rekla da fudbala neće biti, dok će Serija A, Bundesliga, La Liga i Premijer liga morati da se usklade sa svim zdravstvenim protokolima, kako bi mogle da nastave dalje.

„Naša molba da se ne zaustavlja takmičenje u Francuskoj bila je neuspešna. Olimpik Lion i PSŽ će biti masakrirani od strane timova koji će tada biti u punoj kondiciji, jer mi nećemo biti ni blizu“, istakao je Ola.

Inače, zbog novonastale situacije i prekida francuskog šampionata, Lion je ostao bez Evrope prvi put nakon 23 godine. Iz ovog kluba su nedavno rekli da će se pravnim sredstvima boriti protiv Fudbalskog saveza Francuske.


tagovi

LionJuventusLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara