Najnovije vesti
Vesti Društvo
Najmlađi pacijent na Beogradskom sajmu ima DEVET godina, odlluka o ZATVARANJU tek sledeće nedelje

Najmlađi pacijent na Beogradskom sajmu ima DEVET godina, odlluka o ZATVARANJU tek sledeće nedelje

U privremenoj bolnici u Beogradskom sajmu na lečenju od Kovid-19 trenutno se nalaze 72 pacijenta, a najmlađi među njima ima samo devet godina, dok najstariji ima 70 godina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Berislav Vekić Foto: RTS / screenshot
Berislav Vekić

- Zdravstveno stanje svih pacijenata je zadovoljavajuće. Testirali smo njih 56 i nadamo se da će visok procenat njih sutra dobiti pozitivne vesti i da će napustiti Beogradski sajam - rekao je za RTS Berislav Vekić, državni sekretar ministarstva zdravlja.

Iako je, prema najavama, ova privremena bolnica trebalo da bude zatvorena danas, Vekić kaže da će odluka o zatvaranju biti doneta sledeće nedelje.

Pročitajte još

- O tome će se najverovatnije razgovarati početkom sledeće nedelje na Kriznom štabu. Ne želimo da žurimo sa zatvaranjem privremenim bolnica jer upravo kovid bolnice lakše pacijente upućuju u privremene bolnice. Naša želja je da svaki građanin Srbije dobije adekvatnu zdravstvenu zaštitu do konačnog izlečenja od kovid infekcije - rekao je Vekić.

Pročitajte još

On je rekao da je u Novosadskom sajmu trenutno 43 pacijenta, zatim u Banji Junaković je 26, u banji Selter je 36 ljudi, dok je u Niškoj banji je 121 pacijent, a u Sokobanji 104.

Podsetimo, u bolnicama u Srbiji je oko 1.400 pacijenata, dok je oko 2.700 ljudi izlečeno od korona virusa.