Konačno bez novoobelih u Gornjem Milanovcu

NovostiOnline/M.B.

09. 05. 2020. u 19:49

Brojčani podaci epidemije u Rudničko-takovskom kraju su isti: od njenog početka ukupno je inficirano 58 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, a 34 je izlečeno

Коначно без новообелих у Горњем Милановцу

Ilustracija Foto D. Milovanović

KONAČNO bez ikog novoobolelog od kovida-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac, u minula 24 sata, jer su pristigli rezultati testova za sedmoro osoba negativni - podaci Štaba za vanredne situacije opštine, čiji komandant je njen predsednik, Dejan Kovačević.


Brojčani podaci epidemije u Rudničko-takovskom kraju su isti: od njenog početka ukupno je inficirano 58 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, a 34 je izlečeno. Na lečenju od te bolesti, u medicinskim ustanovama je 18 pacijenta iz ovog kraja: u milanovačkoj Opštoj bolnici, KBC Kragujevac, čačanskoj Opštoj bolnici, na Banjici u Beogradu i kolektivnom smeštaju „Plava hala“ u čačanskoj Atenici.


U prijemnoj kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 13 lica, urađene su po tri laboratorijske pretrage i rendgenske snimke pluća, uzeto pet nazofaringealnih briseva.


Ali, bez ijednog hospitalizovanog lica, a jednom od njih određena je mera kućne izolacije. Na zahtev zdravstvenih ustanova u drugim gradovima, u koje se upućuju pacijenti iz Milanovca zbog daljeg lečenja od drugih bolesti, uzeto je pet briseva, kao i veći broj briseva od članova Fudbalskog kluba „Metalac“ u skladu sa preporukama Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije