09. maj  2020. 18.53  | Izvor: RTV (Aleksandra Vlajić)

Deliblatska peščara poželjna destinacija za odmor

ALIBUNAR -

Zbog epidemije koronavirusa, mnogi će leto i odmor provesti u Srbiji. Prethodnih mesec dana, bilo je veliko interesovanje za turistički smeštaj u Deliblatskoj peščari, u neposrednoj blizini Beograda i Pančeva.

video icon

Jedinstvenom prirodom, u Srbiji i Evropi, sve je interesantnija onima koji nekoliko dana žele da provedu van grada.

devojacki, bunar, deliblatska, pescara

Oaza čistog vazduha i netaknute prirode, bogat biljni i životinjski svet, jedinstveno mesto sa ogromnim turističkim potencijalom. Iako godinama neiskorišćen sada je sve više onih koji se bave seoskim turizmom odnosno nude smeštajne kapacitete u Deliblatskoj peščari. Među njima je i Siniša Španović koji je svoju porodičnu vikendicu preuredio i spreman je da primi prve goste.

"Veliki je broj zainteresovanih iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Šumadije. Ljudi se interesuju za smeštaj u Deliblatskoj peščari zato što su čuli za te lepote i pitomu prirodu. Sportski, rekreativni turizam, šumski, bogata flora i fauna…", kaže za RTV Siniša Španović.

Najpoznatije izletište je Devojački bunar, sa vikend naseljem gde je i najveći broj sadržaja. Prethodnih godina bilo je i gostiju iz inostranstva. Ove godine očekuju veći broj iz Srbije.

"Interesovanje postoji", kaže Tatjana Đurđević, direktorka Turističke organizacije Alibunar.

"Imamo vikendice koje su posebno bile tražene, svi su želeli da odu iz grada i stanova, a ovde je dodir sa prirodom. Imamo sportske terene, bazen koji se puni termalnom vodom, staze za pešačenje", ističe Đurđević za RTV.

Oduševljeni klimom, peščanim dinama, nepreglednim šumama bagrema i bora, mnogi se rado vraćaju.

Kažu, da ako želite da prošetate jednom od poslednjih pustinja u Evropi dođite u Deliblatsku peščaru. Idealno mesto za ljubitelje prirode, izvor zdravlja i tišine "koja se čuje".

 

Srodne vesti