Vojna parada u Belorusiji u jeku borbe protiv korone, Lukašenko tvrdi da nije moglo drugačije

Hiljade ljudi, među kojima i veterani iz Drugog svetskog rata, prisustvovalo je vojnoj paradi u čast Dana pobede, uprkos epidemiji koronavirusa, prenosi londonski Gardijan.
Rusija i druge zemlje otkazale su vojni defile, pa je Belorusija jedina država nekadašnjeg SSSR-a koja je vojnom paradom obeležila 75. godišnjicu pobede nad nacističkom Nemačkom.
 
"U ovom ludom, dezorijentisanom svetu mnogi će nas osuditi zbog toga što smo sada i ovde obeležili ovaj sveti događaj", kazao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
 
Predsednik Belorusije poručio je da se ne žuri sa zaključcima i ne osuđuju potomci beloruskih pobednika.
 
"Nismo mogli drugačije. Nismo imali drugi izbor. Ali čak i da jesmo, postupili bismo isto ovako", poručio je Lukašenko.
 
Domaći i strani mediji izrazili su zabrinutost zbog parade i masovnog okupljanja u jeku epidemije koronavirusa.
 
Predsednik Lukašenko je javno gurnuo epidemiju u drugi plan još ranije kada se pojavio na uskršnjoj liturgiji, ali i na nekim drugim javnim događajima, a novinarima je izjavio da virus nije smrtonosan kao što se govori.
 
Belorusija je jedina zemlja u Evropi u kojoj se održavaju fudbalske utakmice tokom pandemije koronavirusa, iako je do sada evidentiran 21.101 slučaj kovida 19 i 121 smrtni ishod među obolelima od ove bolesti.
  • Da

    09.05.2020 22:39
    Nije nista
    Putin bi organizovao paradu.....Sto se nas tice......molimo Boga da je virus na izmaku snaga...jer ako nije ...bice opet kriv Vucic ...ovog puta sto smo na slobodi.......
  • Sindza

    09.05.2020 19:59
    Gospodin čovek ! Ove naše ozbiljno treba preispitati za preuveličavanje korone i zbog prepadanja naroda kao i za nezakonit policijski čas (radiće treća smena u Strazburu). Pošast je odjednom magično nestala haha , ko zna šta se krije iza svega toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.