DŽONSON DOBIO LEKCIJU ŽIVOTA: Tražio od Britanaca da ostanu kod kuće, a onda je premijera jedan presreo u parku (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/STR

direktno

DŽONSON DOBIO LEKCIJU ŽIVOTA: Tražio od Britanaca da ostanu kod kuće, a onda je premijera jedan presreo u parku (VIDEO)

Planeta -

Boris Džonson je danas zatražio od Britanaca da ostanu kod kuće tokom poslednjih dana potpunog karantina zbog koronavirusa, jer je upozorio da se odlaskom van tokom sunčanog vremena može „poništiti sve što je do sada učinjeno“.

Premijer je tvitovao: "Hvala vam na svemu što činite da zaštitite naš NHS i spasite živote. Ovaj praznični vikend, molim vas ostanite kod kuće, tako da nećemo poništiti sve što smo do sada uradili. "

Ali on je optužen za slanje mešovitih poruka, jer poručuje zemlji da ostane u zatvorenom prostoru pre očekivanog ublažavanja zatvaranja u ponedeljak, što se očekuje bude objavljeno sutra uveče u 19 časova.

Na zbunjujućoj slici, premijer je poslao drugi tvit sa svog zvaničnog naloga na Dauning stritu, rekavši: „Ako izlazite iz kuće ovog vikenda, morate se držati dva metra odvojeno od drugih.“

Jutros, uprkos tome što je svima rekao da ostanu kod kuće, britanski premijer je viđen kako prolazi parkom Svetog Džejmsa u centralnom Londonu, držeći šolju kafe za višekratnu upotrebu, sa kojom viđen prošle godine.

Novopečeni otac, star 55 godina, koji je proveo šest nedelja u bobri sa Covid-19, nosio je tamno odelo i krenuo je u kabinet gde gaje čekala rasprava o umanjivanju mera karantina.

Dok je išao na posao, presreo ga je slučajni prilaznik pokazujući prstom na zaprepaštenog PM-a dok je nasmejana žena gledala. Nejasno je šta je taj čovek rekao.

Razgovor je došao u trenutku kada se da hiljade Britanaca ignoriše molbu vođe Torijevaca da ostane u kući i napunili su parkove i pijace kako bi uživali u temperaturi od 26 ° C, za šta se očekuje da će biti najtopliji dan u godini.

Policija u Brajtonu zaustavila je automobile na kraju A23 da spreči kovidiote koji obožavaju sunce daleko od mora, a meštani su navijali dok su turisti bili vraćeni.

A obalska straža je rekla da je u petak imala najveći broj poziva od početka blokiranja, sa 97 incidenata, 54 odsto više od proseka 63 zabeleženog za prethodni mesec.

Sutra se očekuje da će premijer otkriti svoje planove za olakšavanje zatvaranja koronavirusa u Velikoj Britaniji, što će se nastaviti sa „maksimalnom opreznošću“.

Među merama za koje se predviđa da će biti najavljene, od putnika će se tražiti da voze bicikl ili hodaju tamo gde je to moguće, kompanije će reći da će osobama pružiti maske za lice i garden centre kojima će se omogućiti ponovno otvaranje od srede. Britancima se takođe može dozvoliti da vežbaju više od jednom dnevno.

Britanija danas beleži još 346 smrtnih slučajeva od koronavirusa, čime je broj umrlih u zemlji na 31.587.

Kurir.rs/Daily Mail Foto: EPA-EFE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track