Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pau Gasol o završetku karijere u Lejkersima: Nije realno, ali je to nešto što sam imao na umu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 17:09

Čuveni španski košarkaš ima nameru da odigra još jednu celu sezonu pre nego što okači patike o klin

Teško je na prste jedne ruke nabrojati šta je sve Pau Gasol uradio u svojoj prilično dugačkoj karijeri. Samo sa reprezentacijom Španije, čuveni košarkaš pokupio je ukupno 11 medalja, od čega su tri zlatne na Evropskom prvenstvu i jedna na Svetskom prvenstvu. Nedostaje mu samo najsjajnije odličje sa Olimpijskih igara, gde je sa Furijom dva puta bio srebrni.

Došlo je vreme da iskusni igrač polako privodi kraju svoju karijeru. Odlučio je da odigra još jednu punu sezonu, pre nego što i definitivno kaže zbogom košarci. Ranije je govorio da bi poslednji pozdrav sportu pod obručima mogao da da u dresu Barselone, ali se u prvi plan u poslednjih nekoliko dana ističu Los Anđeles Lejkersi.

Izabrane vesti

„To je nešto što sam imao na umu. Šansa da možda završim karijeru u dresu Lejkersa bi bila fantastična i ujedno privlačna. Međutim, samih ponuda, bar onih zvaničnih još nije bilo“, rekao je Gasol.

Gasol se Lejkersima priključio 2008. godine i bio je jedan od ključnih igrača kada je reč o osvajanju dve vezane titule za Jezeraše 2009. i 2010. godine. Sa timom iz Los Anđelesa se rastao 2014. godine.

Iako bi odlazak u penziju u dresu Lejkersa bio odličan, Gasol trenutno smatra da taj plan nije suviše realističan.

„Imam sjajan odnos sa svima u Lejkersima, kao i svima u Los Anđelesu. To će zauvek ostati sa mnom, šta god da se desilo. Ali videćemo… Ali definitivno nije realno“, podvukao je španski košarkaš.

Pau Gasol je tokom čitave karijere u NBA ligi beležio prosečno 17 poena po utakmici uz 9,2 skokova i 3,2 asistencije, što faktički znači da je gotovo stalno bio u zoni dabl-dabl učinka. Nastupao je za Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio i Milvoki.


tagovi

Pau Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara