Jet set

Privatni hrvatski radio više neće puštati pjesme Tonija Cetinskog

Privatni hrvatski radio više neće puštati pjesme Tonija Cetinskog
Foto: Facebook | Privatni hrvatski radio više neće puštati pjesme Tonija Cetinskog

Radio Drava, privatni radio koji program emituje iz Koprivnice, više neće puštati pjesme Tonija Cetinskog.

Tu odluku objavili su na svojoj web stranici, a saopštenje hrvatskoj javnosti o ovoj odluci potpisao je muzički urednik radija Bojan Horvat, prenose hrvatski mediji.

"Potpuno shvatajući kako je demokratsko pravo svakog pojedinca da iznese mišljenje koje zastupa, isto kao što je i demokratsko pravo svakog drugog pojedinca da se s time složi ili ne složi, ipak smatram opasnim kada o kompleksnim zdravstvenim temama progovaraju i korner zauzimaju poznate i javne osobe društvenog života, izuzetno nekompetentne za temu koju komentiraju jer na taj način svojim javnim djelovanjem utječu na mišljenje i postupke svojih simpatizera, a potom i mnogih drugih", napisao je, između ostalog, urednik radija. 

 "Mi kao privatni, komercijalni radio, koji je pjesme Tonyja Cetinskog dosad uredno emitirao te za njih plaćao autorska i muzuičla prava, do daljnjega ćemo obustaviti emitiranje njegovih pjesama. To je naša odluka i ne očekujemo da će i druge radiostanice slijediti naš primjer, isto kao što znamo da Tony Cetinski neće biti nešto posebno oštećen ovom odlukom. Ona je simbolična i u njenoj suštini krije se želja nas kao medija da svoj medijski prostor više ne poklanjamo osobama koje svojim djelovanjem i odlukama direktno ugrožavaju ovo društvo. Radio Drava dakle, pjesme Tonyja Cetinskog u svom programu više neće emitirati, a mjesto u eteru koje je dosad popunjavao Cetinski, zauzet će neki novi bendovi i pjevači, koji u ovo vrijeme krize i prestanka koncertnih aktivnosti itekako trpe i koji 'umiru sto puta dnevno'", navedeno je u saopštenju.

Toni Cetinski je u live obraćanju na Facebooku fanovima rekao da bi "radije na Goli otok nego da se vakciniše". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije