Najnovije vesti
Vesti Svet
Preminuo pionir rokenrola Litl Ričard

Preminuo pionir rokenrola Litl Ričard

Litl Ričard jedan o pionira prvog talasa rokenrola preminuo je u svojoj 87. godini.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Litl Ričard Foto: Keyston Efranco Greco / EPA;
Litl Ričard

Ričard Peniman kako je bilo njegovo pravo ime već je bio lošeg zdravlja nekoliko godina, imao je probleme sa kukovima, a doživeo je i srčani, kao i moždani udar, prenosi Gardijan.

Njegovu smrt potvrdio je Ričardov sin, Deni Peniman, a konačni uzrok zbog kog je preminuo nije još uvek poznat.

Član njegovog benda Kevin Holi objavio je na Instagramu oproštajnu poruku svom kolegi:

"Počivaj u miru, Ričarde. Ovo stvarno boli. Moje misli i molitve su sa svim kolegama i obožavateljima. Ričard je zaista bio kralj", stoji u njegovoj objavi.

Pročitajte još

Litl Ričard je otpočeo karijeru još kao tinejdžer u kasnim 40-im godinama prošlog veka,a veliki proboj na svetsko tržište doživeo je 1955. godine kada je potpisao ugovor sa Spešalti rekordsom nakon čega je izdao niz singlova koji su ga obeležili za ceo život: Tuti Fruti, Rip it ap,, Grl kent help it, Mis Moli kao i mnoge druge. Pesme su ga učinile zvezdom i na jednoj i na drugoj strani Atlantskog okeana.

Bio je poznat po svojim neobičnim performansima - očima iscrtanim maskarom, odećom u jarkim bojama što je kasnije uticalo na preminulog pevača Princa.

Bio je umešan u nekoliko skandala. Jedan od njih koje je i sam priznao je sklonost ka voajerizmu - muškarci su imali sami seks na zadnjem sedištu njegovog automobila dok je on posmatrao. Dva puta je hapšen zbog svog ponašanja.