Netanjahu upozorio: Ako korona virus izaziva ponovnu infekciju to je kraj čovečanstva 1Foto: Beta/AP Photo/Oded Balilty

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je u jeku borbe protiv kovida -19 upozorio nekoliko poslanika iz svoje konzervativne partije Likuda  da bi čovečanstvo moglo biti zbrisano ako su tačni izveštaji iz imostranstva da oni koji su se oporavili od virusa ponovo testirani pozitivno, javio je izraelski TV Kanal 12. 

„Ima izveštaja iz inostranstva o reinfekciji. Ako je to istina moglo bi značiti kraj čovečanstva“, izjavio je navodno Netanjahu, kako su rekli neimenovani poslanici Likuda.

I mada se drugi poslanici koji su učestvovali u razgovoru sa Netanjahuom ne sećaju da je baš tako rekao, oni su kazali da je upozorio da bi pandemija mogla dovesti do „scenarija globalne anarhije“.

Takve izjave bile su deo izveštaja o upozorenjima Netanjahua i generalnog direktora  izraelskog Ministarstva zdravlja Moše Bar Siman -Tova ministrima  i svima onima koji se bave krizom nastalom zbog pandemije novog virusa.

Nametnuvši politiku oštrih ograničenja od marta Izrael je uspeo da se od virusa oporavi 11.313 od ukupno 16.444 zraženih, dok je 245 ljudi preminulo.

U poslednjih nekolko dana mnoge restrikcije su postepeno ublažene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari