Položeni venci na Spomen groblju povodom Dana pobede nad fašizmom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa predstavnicima Vojske Republike Srbije, položio je jutros vence na Spomen groblju povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom.
Kako je poručio, Srbija i srpski narod platili su ogromnu cenu u milionskim žrtvama, a ceo 20 vek je prošao u velikom stradanju i patnji naroda. 
 
"To ne smemo zaboraviti da bismo stvorili izvesniju i bolju budućnost za naše unuke. Кlanjamo se senima svih znanih i neznanih junaka naše i savezničkih armija, pre svega Crvene armije ali i vojske Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije, Francuske i svih zemalja sa kojima smo izvojevali veliku pobedu nad fašizmom i nacizmom. Danas se fašizam pojavljuje u nekim drugim formatima, postoje tendencije da neko pokušava da nezvanično, ali suštinski, određene ekstremne norme ponašanja dovede na scenu, da ih legalizuje. To nikada ne smemo dozvoliti, a neka je slava svim oslobodiocima", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na dan kada je 1945. nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. 
 
U Evropi se 9. maj obeležava i kao Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.
  • @bora

    11.05.2020 09:50
    Ocekujem komentar

    https://sh.wikipedia.org/wiki/Partizanski_odredi_iz_Vojvodine

    Mozes uporediti sa

    https://sh.wikipedia.org/wiki/Partizanski_odredi_Srbije

  • Šaljivci

    10.05.2020 09:04
    @bora10.05.2020 • 03:19
    Ne razumete sarkazam.
  • bora

    10.05.2020 03:19
    @cveta
    Cveto, skoro nisam procitao ovako debilan komentar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti