Dan mrmota 1

Živeo Dan pobede!
(Tito 1945)

Živeo Dan pobede!

(Draža 2015)

PARADA

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Odjekuje poklič pobednika, ječi Srbija. Posle natčovečanske borbe, izvojevana je još jedna istorijska pobeda našeg slobodarskog naroda protiv stostruko nadmoćnijeg nevidljivog neprijatelja i domaćih izdajnika. Tim povodom maskirani srpski narod spontano je organizovao veličanstvenu paradu u čast pobednika, sa sve prigodnim poklicima i bakljadom.

Parada je počela u Karlobagu pa je, preko Ogulina, Karlovca, Virovitice i svih ostalih srpskih zemalja, preko Beograda na vodi i Bulevara Ratka Mladića, preko Savamale i Krušika, preko Jovanjice i Kopaonika, pored rampe u Doljevcu i fontane na Slaviji, stigla do junačkog Andrićevog venca.

Na čelu parade, na belom konju, visoko dignuta čela, ponosno jaše pobednik, baš jaše. Kajase mu pridržava buljuk štitonoša među kojima se ističe i taze botoksirani i ozonirani Danajac daronosac.

Za pobednikom glavinja Srbija… Po rasporedu: od 03 do 07 bake i deke, od 07 do 08 kuce i mace, pa onda čike i tete, seke i bate, mame i tate… A okolo danonoćno – rodbina, kumovi i prijatelji s razglasom i bakljama.

BESMRTNI PUK

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Odjekuje pobednički poklič, ječi Srbija. Bez njih, bez predaka, bez naših neumrlih div-junaka, ne bi bilo ni ove veličanstvene pobede nad stostruko nadmoćnijim nevidljivim nepijateljom i domaćim izdajnicima. S njihovim slikama u rukama i s pesmom na usnama, stupa pobednički ešalon.

Na čelu Besmrtnog puka je Aleksandar Vučić sve Srbije sa visoko podignutom slikom batajničkog vojvode Šešelja, oslobodioca Hrtkovaca.

Za njim stupa nastavljač svetle tradicije junaka s Cera i Kajmakčalana, iz Vukovara i Srebrenice, prvi vojnik Srbije Aleksandar Vulin sa slikom tetke.

Rame uz rame s njim je i Nebojša Stefanović sa tatinom slikom. Dačić ne nosi tatinu sliku, nosi kofer.

Goran Vesić, esteta i neimar, nosi sliku Paje Patka (ista logoreja), a Jelena Trivan Patinu (ista usta).

Donedavno dr. a sada samo ministar, Siniša Mali nosi 24 slike. Donedavno niko a sada samo ništa, Vladimir Đukanović baklju.

I tako, jedan za drugim, jedna za drugom, stupaju Rasim, Maja Gojković, Krkobabići, Karići, Palma, Nebojša Bakarec, Boško Ničić, Dragan Bujošević, Nebojša Krstić, Ivan Tasovac, rodbina, kumovi, komšije i ostali mrmoti. Stupa Besmrtni puk.

Oh, šta se to sa začelja sve glasnije čuje? Oh, pa to su šerpe…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari