Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 9. 5. 2020.

| Društvo

Niški kej ponovo prepun smeća nakon noćnih izlazaka

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
smeće kej
Kej i ovog jutra bio prepun smeća; foto: Isidora Smiljković

Jedno od omiljenih mesta Nišlijama za noćne izlaske, kej na Nišavi, ponovo "radi". Ipak, nakon zabave ostaje smeće, pa oni koji ujutru prošetaju kejom mogu da vide šta se sve jelo i pilo prethodne noći. Nišavski kej prepun đubreta jutros je zatekla Nišlijka Isidora Smiljković, koja napominje da je to nedopustivo.

Smece na keju 4, maj 2020: foto: Isidora Smiljkovic Kako je niški kej izgledao jutros; foto: Isidora Smiljković Kej je u Nišu bio zatvoren zbog korone, ali čist i spreman da građani prošetaju kada se ukinu stroge mere. Sada je otvoren, ali i prepun smeća zbog građana koji otpatke umesto u kantu ostave njemu.

Vikendom mladi uglavnom koriste kej kao mesto za provod, a nakon njihove burne noći oni koji ujutru žele da prošetaju uglavnom zateknu smeće. Tu ružnu sliku jutros je zabeležila Nišlijka Isidora Smiljković i zabeležila na fotografijama kako je mesto pored Nišave izgledalo. Smece na keju 11, maj 2020: foto: Isidora Smiljkovic Kako je niški kej izgledao jutros; foto: Isidora Smiljković

Ako se već ponašamo kao da je epidemija prošla sa ukidanjem vanrednog stanja, hajde da se bar pobrinemo da ne širimo zarazu druge vrste i da se ne ponašamo bahato prema životnoj sredini. Ne vidim problem u druženju i sedenju na keju, svi smo željni toga, ali hajde da se bar potrudimo da pružimo ruku do kante za smeće ili napravimo 30 koraka do kontejnera koji zjape uredno ispražnjeni - ističe Isidora.

Smece na keju 5, maj 2020: foto: Isidora Smiljkovic Kako je niški kej izgledao jutros; foto: Isidora Smiljković Na fotografijama koje je zabeležila može se videti šta se sinoć jelo i pilo na keju, jer su otpaci umesto u kontejnerima koji su nedavno postavljeni, razbacani svuda.

Nedopustivo je ovakvo ponašanje i smatram da svaki bahati pojedinac mora snositi posledice zbog ovoga. Ako hoćemo da menjamo svet, moramo da promenimo svest i da, za početak, poradimo na savesti - napominje.

Kej svakodnevno čiste radnici JKP Mediana, ali i građani koji zateknu sličan prizor poput ovog, a svi apeluju na one koji provode vreme i zabavljaju se kraj reke da ne ostavljaju smeće za sobom, već da ga bace u kantu.

Smece na keju 12, maj 2020: foto: Isidora Smiljkovic Kako je niški kej izgledao jutros; foto: Isidora Smiljković

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    12:50 // 11. 5. 2020.

    Stoka ostaje stoka i time ne mislim na omladinu vec na one koji ne rade posao za koji su preplaceni. Zasto grad i komunalna policija konacno ne pocnu da rade posao zbog koga su tu?? Gde su kante?? Gde je komunalac koji je obavezan da nocu obilazi ovakva mesta?? Ah, da, verovatno izbacuje iz busa nekog nesavesnog gradjanina koji nije kupio kartu ...

    • Milica

      20:55 // 11. 5. 2020.

      Omladini koja ovako ostavlja za sobom ne bi pomogao kamion komunalaca. Ne treba ovde služba i kanta, već psihijatar i vaspitačica.

  • Igor

    12:56 // 10. 5. 2020.

    Karton objasnio !!!

  • Savest

    11:59 // 10. 5. 2020.

    Kanta prepuna a djubre je ostavljeno pored zbog nedostatka prostora za odlaganje smeca.Ne krivite omladinu opet postoji disciplina djubre nije razbacano

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: