Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 9. 5. 2020.

| Zabava

Zoran Kesić novi džedajski vitez

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

Za konstantan, vredan i hrabar rad na sebi i posvećenost kojom je uspeo da priušti epski humoristički TV šou 24 minuta, kako kažu iz niškog Džedajskog pokreta, novinar, voditelj i TV autor Zoran Kesić novi je džedajski vitez. To je odlučeno na godišnjoj konvenciji Džedajkon.

Zvanje džedajskog viteza Kesić je, kako kažu iz niškog pokreta, zaslužio i zbog emisije putem koje utiče na dobro raspoloženje građana, ali i podržava i promoviše sjajne građanske inicijative i kvalitetan kulturni sardžaj. Kesić se video-porukom zahvalio na "veličanstvenom priznanju, jer nije ni sanjao da će biti proglašen za džedaja".

Ta titula i to priznanje za mene je i zadovoljstvo i obaveza. Zašto obaveza? Zato što moram da nastavim sa tradicijom što džedaji jesu, što su džedaji bili i što će džedaji biti. A to je, pre svega, borci za pravdu, borci za dobrotu, borci za ljudskog, borci za solidarnost, borci za pomaganje, borci za ljubav - kaže Kesić.

Kompletan Kesićev govor i pesmu možete videti u video-prilogu na početku teksta.

Džedajski vitezovi su pojedinci koji hrabro prate svoje srce, kontantno samoprevazilaze svoje granice mogućnosti i svojim delima ostvaruju pozitivan uticaj na razvoj zajednice, kaže Miloš Antić, osnivač Džedajskog pokreta u Nišu.

Upravo iz razloga što ove vrednosti ne mogu da se iskažu rečima, pod naletom brzog načina života i pregrštom informacija, bivaju zaboravljene, a retko nas i uče da ih prepoznamo, razvijemo i poštujemo. Kako ne mogu rečima da se iskažu već jedino delima pojedinaca, tokom godine pažljivo salgedavaju ko od naših građana zavrednuje zvanje "Džedajskog viteza" - kaže Antić.

Džedajski pokret iz Niša, inspirisani Ratovima zvezda već četiri godine zaredom dodeljuje zvanje "Džedajskog viteza", koje ukazuje na plemenite ljudske kvalitete kao što su skromnost, posvećenost, iskrenost, hrabrost, intuitivnost, humanost, solidarnost i empatičnost.

Dosad su ovo zvanje dobili pisci Stefan Tićmi i Uroš Petrović, svetski rekorder za najduži Lamanš triatlon Angikar Saša Djordjević, arhitekta Ivan Redi, strip majstor Zlatibor Stanković, direktor niškog Džez festivala Ivan Blagojević, preduzetnik Goran Mladenović, dizajnerka Nevena Kragić i drugi.

Vreme je da ljudske kvalitete iznesemo na videlo i svesno radimo na njihovom promovisanju i razvoju. Neka sila bude sa nama! - poručuju niški džedaji.

Iz niškog Džedajskog pokreta pozivaju sve građane, udruženja i novinare da im tokom godine šalju predloge za dodelu zvanja. Svi predlozi moraju sadržati tekst "Zbog čega smatrate da bi baš ta osoba zavrednuje zvanje?", kao i materijal sa linkovima o delima te osobe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    12:52 // 11. 5. 2020.

    Kesu za premijera!

  • Bob Dylan

    19:51 // 10. 5. 2020.

    Treba nam jedan Kesić i u Nišu. Vlast bi bila manje bahata.

  • Ja

    00:05 // 10. 5. 2020.

    Genijalno..svaka cast na odabiru i borbu sve ovo vreme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: