Hrvati izabrali najboljeg košarkaša svih vremena

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 13:58

Dražen slavio s poenom prednosti...

Nema košarkaških zbivanja, neće ih u skorije vreme ni biti, makar ne na ovim našim prostorima, pa su se kolege u Hrvatskoj dosetile kako da privuku pažnju košarkaških zaljubljenika. Sportske novosti oragnizovale su anketu u kojoj su učestvovali neki od najviđenijih tamošnjih stručnjakam, a cilj je bio izabrati najboljeg hrvatskog košarkaša u istoriji.

Ovako na prvu loptu mnogi od vas će pomisliti - a šta bi tu tako spektakularno moglo da se dogodi. Međutim Dražen Petrović naleteo je na ozbiljnu konkurenciju i slavio tek s bodom prednosti u odnosu na nekada veliku zvezdu Čikago Bulsa Tonija Kukoča.

Izabrane vesti

U anketi su, između ostalih, učešće uzeli treneri Mirko Novosel, Željko Pavličević, Jasmin Repeša, Neven Spahija, zatim poznati novinar Neven Bertičević, nekadašnji košarkaški as Pino Đerđa... Svako je imao priliku da rangira pet najboljih po svom mišljenju (za prvo mesto mesto pet bodova - za peto jedan). U slučajevima kada nije bilo rangiranja, već samo navođenja imena, svaki igrač dobio je po 2,5 poena.

Kada je crta podvučena Dražen Petrović dobio je trku ispred Tonija Kukoča rezultatom 34:33, mada je Kukoč sakupio više prvih mesta u anketi. Ubedljivo treće mesto drži Krešo Ćosić, a potom slede Dino Rađa, Bojan Bogdanović (jedini aktivan igrač), Pino Đerđa, Mihovil Nakić, Petar Skansi...

HRVATSKIH TOP 10 U IZBORU STRUČNJAKA

1. Dražen Petrović 34

2. Toni Kukoč 33

3. Krešimir Ćosić 26

4. Dino Rađa 16

5. Bojan Bogdanović 8

6. Pino Đerđa 5

7. Mihovil Nakić 3

8. Petar Skansi 2

9. Stojko Vranković 2

10. Damir Šolman 1

Na portalu Sportskih novosti organizovano je glasanje i za navijače, odnosno posetioce sajta. Redosled prve trojice isti je, s tim što Dražen za sada vodi mnogo ubedljivije nego u anketi među stručnjacima...


tagovi

Toni Kukoč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara