Svet

Subota, 09.05.2020.

08:50

Istorijski udar radnicima: Kolosalni porast nezaposlenosti

U aprilu je u SAD izgubljeno 20,5 miliona radnih mesta zbog mera uvedenih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopštio je Biro za statistiku rada.

Izvor: Tanjug

Istorijski udar radnicima: Kolosalni porast nezaposlenosti
Foto: Depositphotos, Feverpitch

Taj kolosalni porast nezaposlenosti naneo je istorijski udar radnicima, prenosi CNN i navodi da je to daleko najveći pad pad broja radnih mesta od 1939. godine, kada je počelo praćenje podataka o zaposlenosti.

U martu je bez posla ostalo 870.000 ljudi.

Za mnoge Amerikance koji su izgubili posao i domove u finansijskoj krizi 2008. godine, ovaj trenutak stvorio je dodatne probleme.

Tim ljudima su bile potrebne godine da bi nadoknadili izgubljeno, a američki poslodavci su tokom 10 proteklih godina otvorili 22,8 miliona radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

12 h

Podeli: