Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Srpski tandem spasio Gorodeju: Joksimović kreirao, Sajčić doneo bod protiv Minska (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.05.20. | 20:52

Dva penala obezbedila pobedu Energetiku

Pred sam početak nove sezone u Belorusiji, Gorodeja svakako nije spadala u red favorita za plasman u gornji deo tabele. Međutim, ovaj tim iz kola u kolo pokazuje da bi mogao ozbiljnije da pomrsi račune favoritima i to predvođen srpskim dvojcem koji čine Lazar Sajčić i Milan Joksimović. Da stvar bude zanimljivija, upravo su pomenuta dva igrača danas bila najzaslužnija za to što je domaći tim odneo bod protiv Minska – 1:1 (1:1).

Nekadašnji igrač užičke Slobode bio je kreator, dok je bivši fudbaler Partizana i Jagodine bio realizator gola u 44. minutu utakmice, kojim je Gorodeja došla do poravnanja na ovom meču. Joksimović je izveo korner sa desne strane terena, a tamo je najviši na skoku bio baš Sajčić, koji je tako doneo veliku radost malobrojnim navijačima.

Izabrane vesti

Ovo je inače bio drugi gol Lazara Sajčića u dresu Gorodeje, pošto je prethodno uspeo da zatrese mrežu i na meču protiv Belšine, kada je odmah po ulasku sa klupe matirao protivničkog golmana. Uz to, već je stigao da sakupi i dva žuta kartona.

Prethodno je Vladimir Hvaščinski u 20. minutu utakmice uspeo da dovede Minsk u prednost. Uspeo je Roman Gribovski da proturi loptu do svog saigrača, koji je bio gotovo usamljen oko bele tačke, pa mu nije bio problem da matira golmana Gorodeje, Igora Dovgijala.

U nastavku nije bilo većih šansi, a najbliža golu bila je Gorodeja, koja je nakon akcije po levoj strani terena u 84. minuta završena odbranom golmana i kapitena tima iz Minska, Artjoma Leonova.

Drugi meč dana takođe je doneo golove samo u prvom poluvremenu. Energetik je uspeo da dođe do pobede na terenu prvoplasiranog Slucka i to uz pomoć dva gola postignuta sa bele tačke. Domaći su uspeli samo delimično da uzvrate, a nisu uspeli da iskoriste ni igru sa igračem više, pošto je gost ostao bez Ajka Musahajana na oko 20 minuta pred kraj meča – 1:2 (1:2).

Već u 17. minutu utakmice, glavni sudija ovog meča, Aleksej Kulbakov dosudio je kazneni udarac za ekipu Energetika. Nesmotreno je jedan igrač Slucka srušio u svom šesnaestercu protivničkog igrača, pa je uzbekistanski fudbaler, Jasur Jakšibajev dobio priliku da sa bele tačke donese prednost svom timu. I u tome je uspeo.

Tek deset minuta kasnije, novi penal i to ponovo za Energetik. Ovoga puta je Vitalij Trubila dirao protivničkog igrača u kaznenom prostoru, pa je Kulbakov ponovo bio nemilosrdan. Ulogu izvođača i ovoga puta je preuzeo Jakšibajev, a ishod je bio isti – gol.

Međutim, u 41. minutu videli smo i pogodak domaće ekipe. Nakon velikog broja kontakata lopte glavom, ona je na kraju završila na nozi Muhameda Umara Bale, koji je sa peterca imao lak posao da postigne gol.

Ispostaviće se da je on bio poslednji na ovom susretu, mada je već na početku drugog poluvremena Jakšibajev mogao da kompletira het-trik nakon greške protivničke odbrane. Nešto kasnije, kao što smo pomenuli, Musahajan je isključen zbog drugog žutog kartona u 71. minutu, a da stvar bude čudnija, Energetik je i sa igračem manje imao bolje prilike za gol do kraja meča, pa je tako Jakšibajev u duelu jedan na jedan sa golmanom iz kontre bio neuspešan u 88. minutu. Jednostavno, danas mu se nije dalo da dođe do trećeg pogotka...


BELORUSIJA 1 – 8. KOLO

Petak

Sluck - Energetik BGU 1:2 (1:2)

/Umar Bala 41 - Jakšibajev 17, 27/

Gorodeja - Minsk 1:1 (1:1)

/Sajčić 44 - Hvaščinski 20/

Subota

14.00: (2,75) Slavija Mozir (2,90) Torpedo Žodino (2,70)

16.00: (2,35) Neman Grodno (2,85) Ruh Brest (3,30)

Nedelja

13.00: (1,57) Isloč Minsk (3,50) Belšina (6,25)

15.00: (5,50) Vitebsk (3,40) Šahtjor Soligorsk (1,65)

17.00: (12,0) Smoleviči (5,00) BATE Borisov (1,25)

19.00: (2,15) Dinamo Brest (3,10) Dinamo Minsk (3,40)



tagovi

Belorusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara