Vučić se obratio naciji: 12 lica privedeno, jedan bio osuđen na 13 godina robije zbog droge, staćemo na put FAŠISTIMA

Novosti online

08. 05. 2020. u 17:51

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji na Prvoj telviziji povodom političke situacije u Srbiji

Вучић се обратио нацији: 12 лица приведено, један био осуђен на 13 година робије због дроге, стаћемо на пут ФАШИСТИМА
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji na Prvoj telviziji povodom političke situacije u Srbiji.

Podsetimo, danas se ispred Narodne skupštine dogdio incident, gde je ispred Saveza za Srbiju Boško Obradović nasilnički sprečavao poslanike da odu na posao, a tom prilikom je povređen Marijan Rističević.

- Oko 18 časova je došlo do novog okupljanja . Danas je dan za sve ono najgore u našem društvu. Svi koriste svoje pravo. Krši se sve ono što lekari kažu. Mi želimo da poštovanjem na pravo za one koji drugačije misle. Ako primenimo silu, onda bi rekli da ne postupamo demokratski. Bilo je ukupno 26 lica koji su bili skloni nasilju, 12 lica je privedeno. Jedno lice je bilo na 13 godina osuđeno na trgovinu drogom. Jedno bilo osuđeno na tri godina zbog nasilja. Blicki prijatelji glavnih opozicionih lidera.

Predsednik Vučić je naglasio da će stati na put svim fašističkim metodama.


- Cilj države je da pokažemo da se nećemo uplašiti onih koji sprovode fašističke metode. pobedićemo ih na svaki način. Neće nas odvojiti, da ponovo posle dva meseca, da otvorimo držvau i da ćemo napraviti ekonomski bum.

- Ne želim ni da izgovaram imena onih o kojima mislim loše. Batinanje i nasilje nisu politika, kao što je rekla Gordana Čomić. Svi će oni izaći na izbore, u nekoj varijanti, možda na lokalne, možda i na parlamentarne. Nikada njima nisu bili važni uslovi. Širili su neistine i sramotili nas pred svetom - kaže Vučić.

Predsednik Srbije istakao je ekonomiju kao najvažnije pitanje naše zemlje.

- Ljude zanima šta će da rade, da zarađuju, šta će da jedu, gde će da letuju, imaju li perspektivu ovde - rekao je Vučić.


Predsednik Srbije rekao je da u vezi sa Kosovom postoji dosta zavereničkih priča, ali da čim bude bilo pomaka i bude imao šta da kaže, to će najpre reći narodu Srbije, a potom pozvati Prištinu za pregovarački sto.

- Poslednje istraživanje koje sam vide, posle cele ove situacije sa korona virusom, pokazuje da će biti neizvesna borba. Neka istraživanja su pokazala da je rejting nešto pao, tako da ću pozvati narod da se zajedničkim snagama borimo za pobedu - rekao je Vučić na pitanje kakav je rejting Srpske napredne stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (42)

Daliborka

08.05.2020. 18:37

Skandalozno ponasanje Boska Obradovica i pristalica njegove stranke. Nasilje ne sme biti drustveno prihvatljivo nikada.

Leks

08.05.2020. 21:28

Bosku mora da se stavi do znanja da se nasiljem nista ne postize, ali on to naravno zna ali voli covek da se nasilno ponasa...

Гојко

08.05.2020. 22:50

@Karolina - Ko bi pomislio da ce jedan omladinac koji je intervjuisao patrijarha Pavla,svojevremeno na TV Galaksiji da ode ovako daleko,suprotno onom mirnom razgovoru...

Ivana

08.05.2020. 22:29

Pod hitno vlast u Srbiji moraju da razgovara sa EU, da bi se sprečili unutrašnji sukobi, ovo je izazivanja nasilja, i građanskog rata u Srbiji. Boško Obradović i Dragan Đilas moraju da odgovaraju, tajkuni ne treba da budu zaštićeni.Ceo svet ih hapsi samo u Srbiji nema takav zakon.

Branko

08.05.2020. 23:16

Dobro je što se krenulo sa hapšenjem nasilnika. A sad vidimo da su među uhapšenima i lica sa podebelim dosijeom, sve prijatelji lidera jednog dela opozicije. Nasilje pred parlamentom, na ulicama Beograda, mora se zaustaviti.

Ivan

08.05.2020. 23:46

Gospodine Vucicu izbegavajte rec Nemacki fasisti to ipak vredja nemacki narod danasnje generacije nikakve veze nemaju sa fasistima.

Slobodan-Boda

09.05.2020. 13:15

@Ivan - ja u gornjem tekstu ne nadjoh rec "Nemacki"... ima rec fasisti ali to nije sinonim za Nemce. Bilo je fasita i u Italiji i u Norveskoj i u Sveskoj i u drugim zemljama. Cisto da budemo fer i ne "umecemo" ljudima reci "u usta" koje nisu izgovorili. Ili ste Vi Ivane negde citali neki drugi ili duzi tekst?

Teodora

10.05.2020. 10:08

Opozicija je ovakvim potezima dotakla dno dna. Ovom ponašanju se mora stati na kraj.

Миле О.

11.05.2020. 11:35

Зар није време дасе то уради са свим тим олошем.