Španska vojska: Očekuju se još dva talasa virusa korona

Španija će biti suočena sa još dva talasa epidemije korona virusa i država će se za godinu do godinu i po vratiti u normalno stanje, navodi se u analizi španske vojske, koju je danas objavio list ABC, a njenu autentičnost je potvrdila agencija AP.
Španska vojska: Očekuju se još dva talasa virusa korona
Foto: Pixabay
Vojni stručnjaci predviđaju da će drugi talas stići krajem jeseni ili na zimu, a njegove posledice biće blaže nego u sadašnjem naletu virusa zbog povećanog imuniteta ljudi, a i zato što će sve službe biti spremnije da odgovore.
 
Treći talas bi mogao da usledi naredne godine u ovo vreme, a njegove posledice trebalo bi da budu još manje, pogotovo ukoliko do tada bude dostupna vakcina.
 
Vlada Španije odluke o postupanju tokom epidemije donosi na osnovu preporuka svog stručnog tima, ali se uzimaju u obzir i analize drugih institucija i nezavisnih stručnjaka. 
 
I premijer Pedro Sančez je upozorio da je veoma verovatno da će doći do drugog talasa epidemije, ako do tada ne bude proizvedena delotvorna vakcina.
 
Zdravstvene vlasti počele su testiranja da bi se procenilo koliko ljudi je bilo zaraženo korona virusom, jer se pretpostavlja da je mnogo onih koji nisu imali simptome.
 
Do sada su uzorci krvi uzeti od 46.000 ljudi, a plan je da se testira između 60.000 i 90.000 osoba kako bi se stekla slika o kolektivnom imunitetu.
  • Ana Brbrabraninic

    08.05.2020 19:15
    Najmanje dva do tri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.