©AFP
©AFP

Merv puca po šavovima van pustinje

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.20. | 12:27

Danas na programu prvi duel 7. kola šampionata Turkmenistana

Jedni van forme, drugi ugledali svetlo na kraju tunela. U sklopu 7. kola šampionata Turkmenistana, Kopetdag je domaćin Mervu, što mu je prilika da se "resetuje" i prekine niz od tri meča bez pobede. Ipak, to je lakše reći nego uraditi...

Kopetdag prikazuje ne baš produktivnu igru od samog početka sezone. Tokom proteklih šest kola, ovaj tim je uspeo da postigne samo tri gola, a koliko igra "otvoreno" svedoči podatak da je, takođe, primio samo tri pogotka.

Izabrane vesti

Sastav iz Ašgabata posle šest rundi ima dve pobede i dva remija, odnosno isto toliko poraza. Takvi rezultati omogućili su timu Tofika Šukurova da se pozicionira na četvrto mesto na tabeli, ali daleko od toga da su navijači kluba iz prestonice Turkmenistana zadovoljni predstavom svojih miljenika.

Sa druge strane, Merv se probudio u protekloj rundi i prekinuo seriju od četiri poraza, pa ostaje da se vidi koliko je samopouzdanje u redovima sastava iz pustinje Karakum. Do sada se ova ekipa nije proslavila na strani, gde je sva tri puta ostala kratkih rukava, a na tim duelima nije čak ni uspela da zatrese mrežu. Naposletku, odbrana Merva puca po šavovima van svog doma. Čak šest od ukupno sedam primljenih golova sastav iz Marija je primio u gostima.

Najplastičnije, Kopetdag je na svih šest susreta igrao 0-2, dok je isti znak zaokružen na četiri protekla okršaja Merva. Takođe, pustinjski tim nije dao gol na osam od devet poslednjih gostovanja.


Foto: ©AFP


tagovi

Turkmenistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara