“Ovakve slike smo mogli da gledamo jedino u nacističkoj Nemačkoj”: Vučić osuđuje divljanje Boška Obradovića i SzS (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2020. u 11:48

Predsednik je istakao da Srbija neće dozvoliti da pobedi fašizam i da je uveren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrednosti i demokratskog poretka

“Овакве слике смо могли да гледамо једино у нацистичкој Немачкој”: Вучић осуђује дивљање Бошка Обрадовића и СзС (ВИДЕО)

Foto: Instagram @buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred parlamenta, koji je ocenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju, i tako pokažu da je Srbija demokratska zemlja.


Vučić je u obraćanju građanima Srbije koje je objavljeno na njegovom Instagram profilu rekao da su danas "fašističke falange" Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.


- Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja - rekao je Vučić.


On je i od svih političkih predstavnika u Srbiji zatražio da osude incident jer, kako je naveo, političari mogu da se razlikuju po mnogo čemu i da misle drugačije o svim pitanjima, ali fašizam nikada nije bio svojstven Srbiji.


- A ove slike smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Nemačkoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina - rekao je Vučić.


On je istakao da Srbija neće dozvoliti da pobedi fašizam i da je uveren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrednosti i demokratskog poretka.



- Očekujem da građani budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. A naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome verujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše dece - zaključio je Vučić.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (44)

Darko

08.05.2020. 13:14

U pravu je predsednik.Ovakve slike samo pre drugog svetskog rata smo mogli da vidimo.Huligane na zgradama,paljenje ...

Simon

08.05.2020. 13:37

I ovakvi traze podrsku i dobivaju od pojedinih clanica evropskog parlamenta i Drzava Evrope,sramota i za Evropu,sramota za nazovimo evropsku demokraciju,sramota za civiliziranu i kulturnu Evropu.

Sasa

08.05.2020. 13:38

Jos samo da je mahao pistoljem na izlasku iz skupstine, gde bi mu kraj bio? Mozda bi mu neko iz stranke bio buduci predsednik Srbije.

Zorka

08.05.2020. 13:43

Ovaj vid nasilja pod hitno sankcionisati, Srbija je pravna drzava u kojoj se ovakve stvari moraju resavati pod hitnim postupkom!

Ana

08.05.2020. 13:46

Ovakav incident je za svaku osudu. Politiku cija je ideja i rogram nasilje nikom ne treba niti ce je iko podrzati.

Paja

08.05.2020. 15:03

Sve je rekao, samo je zaboravio da je on ovde predsednik Weimarske Republike i da su oni imali isto što i Srbija: milionsku nezaposlenost i ekonomski krah. Ne čudi sličan razvoj događaja.

naranca

08.05.2020. 19:18

@Paja - @paja Wajmarska Republika??????Pa danas je cela ''medjunarodna zajednica'' takva. Moraju da prekidaju izolaciju u sred epidemije jer ce drzave da popropadaju….Kapitaizam se pokazao nedorastao Coroni….A mi koji pratimo Marxa znamo da se pokazao nedorastao I za mnoge druge stvari.Hahahahahahahah

Brane

08.05.2020. 17:16

Baš zbog ovakvog ponašanja Boško Obradović nakon sledećih izbora ide u vanparlamentarnu opoziciju i postaje politička prošlost.

Marijana

08.05.2020. 18:44

Nasilničko ponašanje trebamo svi jasno i glasno da osudimo i time pošaljemo poruku da ovakvo ponašanje ne sme i neće nikada imati prođu u našem društvu.

Tina

08.05.2020. 21:50

Fizicko nasilje SzS i njihovih pristalica je definitivno njihova politika kojom se vode! Ovo je za svaku osudu. Iz dana u dan glume cirkuzante!

sasa

09.05.2020. 00:24

@Jana - Opet smo posiali ruznu sliku u svet a to nam ni u kom sllucaju nije potrebno

Ceca

08.05.2020. 22:40

U Nemačkoj su naciste i njihovog firera bar prvih desetak godina hapsili i slali na robiju, a ovde im ne sme niko ništa.