Najnovije vesti
Vesti Politika
Stefanović: Priveli smo 15 LICA koja su učestvovala u nasilju i napadu na Marijana Rističevića i druge poslanike ispred Skupštine

Stefanović: Priveli smo 15 LICA koja su učestvovala u nasilju i napadu na Marijana Rističevića i druge poslanike ispred Skupštine

Policija je, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 lica koja su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i lica koja su ulazila u Narodnu skupštinu. Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom, rekao je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nakon napada i incidenta ispred Skupštine Srbije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Nebojša Stefanović Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Nebojša Stefanović

- Današnji fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu ocenjujem kao čist fašizam. Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji - rekao je Stefanović.

On je istakao da "očekuje da se niko ne ponaša nasilnički" i da "svi shvate da nasilje nije put".

Pročitajte još

- Ne smemo da gradimo zemlju u kojoj će se bilo ko obračunavati sa nekim samo zato što misli drugačije ili ima bilo kakvo drugačije uverenje -rekao je Stefanović i dodao:

"Isto tako hoću da poručim svima da će policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima i nećemo dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje".

Stefanović je apelovao na sve da "odustanu od nasilja", dok je poručio da će "svima koji se drznu da se njima bave" policija i državni organi umeti da odgovore.

Poslanici Dveri u Skupštini Srbije protestovali su jutros ispred ulaza u Skupštinu Srbije i tom prilikom su napali ministre i poslanike vladajuće većine prilikom ulaska u zgradu. Najgore je prošao poslanik Marijan Rističević, koji se jedva izvukao iz rulje.