Maja Gojković: Brutalno napadnut Marijan Rističević, gazili su ga, šutirali i tukli

Tanjug

08. 05. 2020. u 11:45

Predsednica parlamenta Maja Gojković osudila je ponašanje poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred parlamenta i, kako je rekla, brutalan napad na Marijana Rističevića

Маја Гојковић: Брутално нападнут Маријан Ристичевић, газили су га, шутирали и тукли
BEOGRAD - U Skupštini Srbije počela je sednica, na čijem su na dnevnom redu izmene zakona o izboru poslanika i o lokalnim izborima, a na početku predsednica parlamenta Maja Gojković ponovo je osudila ponašanje poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred parlamenta i, kako je rekla, brutalan napad na Marijana Rističevića.

Gojković je ocenila je reč o "fašitičkom pokušaju" Dveri i Boška Obradovića i njihovih pristalica u nameri da blokiraju rad skupštine i da legalno i legitimno telo spreče da radi svoj posao.

"Svi koji znaju istoriju sveta, ovakve pojave su se pred parlamentima dešavale samo kada se rađao fašizam u Evropi. Sada moramo svi zajedno da se odupremo ovakvom ponašanju i ovakvoj pojavi koja nikad nije bilo u Srbiji, u našem narodu", rekla je Gojković.

Ona je rekla da je Rističevića brutalno napala "horda fašista".
"Da su ga tukli, oborili na zemlju, šutirali, udarili, iscepali sako, povredili ga… Moje pitanje pred čitavom Srbijom je šta možemo dalje da očekujemo da se desi", rekla je Gojković vidno potrešena.

"Horda fašista batinama je sprečavala poslanike da uđu i zato nismo mogli da počemo na vreme, da raspravljamo o zakonima", dodala je ona, budući da je sednica počela sa više od pola sata zakašnjenja zbog incidenta pred parlamentom.
Gojković je poručila da "fašizma u Srbiji neće biti”.

"Fašistima je mesto u određenim ustanovima koje su predviđene za onog ko čini krivična dela, ali skupština će biti kuća demokratije i parlamentarizma", rekla je Gojković.

Ona je istakla da očekuje da se o ovome izjasne drzavni organi, ali i pozvala i čelnike EU da osude ovakav događaj i kažu šta imaju o "fašističkom ponašnju i prebijanju poslanika".

Nakon toga, pozvala je poslanike da zbog građana ozbiljno pristupe poslu i osude ono što se danas desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (58)

Stanko

08.05.2020. 12:14

Ovakvo ponašanje Obrafovića nije dostojno bilo kog čoveka u Srbiji a posebno jednog narodnog poslanika.

star

08.05.2020. 12:57

Ako za ovo brutalno prebijanje gospodina Rističevića neko ne odgovara iz redova ovih napasnika iz opozicije na čelu sa Boškom Obradovićem, onda ne znam šta nam preostaje, nego da pognemo glave i da nas još više gaze i lome.

Jovan

08.05.2020. 13:07

Obradovic svoj "sou" iz Skupstine prenosi na ulicu, gde uz podrsku pritalica krece i u fizicke obracune sa politickim neistomisljenicima.

maniks

08.05.2020. 13:15

Majo zasto ne kazes ko je kriv za to. Evo ja cu reci vlast i samo vlast.Da ima vlasti on bi odavno bio u zatvoru gde mu je mesto. Uhapsite ga pa onda nesto pricajte , dosadni ste vise narodu sa kuknjavom i budite sigurni da ce vas ovakva nesposobnost kostati na izborima.

Sanja

08.05.2020. 13:22

Ovakvo ponašanje ne sme biti tolerisano!Nasilničkom ponašanju predatavnika opozicije se mora stati na put!

SRBA

08.05.2020. 13:35

TITO (kog ja lično nisam voleo) bi sredio takve za 24 sata. Šta radi policija i državni organi ? Tolerisanje raznih Bastaća , Obradovića , Djilasa itd je neobjašnjivo na logičan i racionalan način al je objašnjivo na onaj drugi način koji sugeriše da ustvari ne znamo ko vuče konce

dragan

08.05.2020. 13:55

Dopustate nasilje u svakodnevnom zivotu, rijalit pun nasilja i primitivizma.... sto ste trazili dobili ste.... bilo je pitanje vremena kad ce stoka da pocne da galopira .... dopustili ste primitivizam, eto tu ispred i u skupstini je poceo da se javlja..... treba svi da se zapitate malo..

Ippaw

08.05.2020. 15:07

Za mene je sve to laz cim taj Obradovic nije uhapsen i sve dok ne vidim dokument da je slucaj prijavljen u policiji.

Afrodita

08.05.2020. 15:30

Napad na Risticevica od strane Boska i njegovih huligana, je za svsku osudu. Ovakom divljackom ponasanju se mora stati na put.

Богдан

08.05.2020. 18:48

Држава ово не сме да толерише и дозвољава. То што ради Обрадовић није од јуче, он је познат по оваквим испадима и насилничкој реторици.

Stevan

08.05.2020. 18:57

Nije prvi put da se Obradović huliganski i kabadahijski obračunava sa članovima Skupštine. Tome, posle današnjeg incidenta, mora da se zauvek stane na put, i počinioci najstrožije kazne.

Tinaja

08.05.2020. 22:09

Ovo se u Srbiji nije dešavalo nikada! Da obore čoveka na zemlju, da ga šutiraju! Sreća pa je bilo skupštinskog obezbeđenja. Obradović i njegove pristalice su na sve spremne!

Max

09.05.2020. 01:50

Marijan Rističević je ispred skupštine izbegao linč od Boška Obradovića i njegovih pristalica