Najnovije vesti
Kultura
Film "Sin" sa Snežanom Bogdanović i Uliksom Femijuom u Moj off onlajn bioskopu

Film "Sin" sa Snežanom Bogdanović i Uliksom Femijuom u Moj off onlajn bioskopu

Film „Sin“ u kojem su se proslavljeni domaći glumci Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović po prvi put našli zajedeno na setu i u ulozi bračnog para, ujedno je i prvi film iz regiona koji će od subote, 9. maja postati deo repertoara onlajn bioskopa Moj off.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Film Sin
Film Sin

Radnja filma scenaristkinje i rediteljke Ines Tanović, koji je kod nas prikazan na 48. FEST-u, smeštena je u Sarajevu i prati priču osamnaestogodišnjaka Armana koga su još kao bebu usvojili Jasna i Senad, koji nisu mogli da imaju svoju decu. Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu, a Arman se teško nosi s činjenicom da je usvojen. Uprkos svemu što čini kako bi skrenuo Dadu s puta samouništenja, njegovi roditelji negativno tumače njegovu uključenost i krive ga za sve probleme.

Nakon velikog uspeha sa prošlogodišnjim domaćim filmom „Šavovi“, glumici Snežani Bogdanović poverena je još jedna zahtevna uloga, žene koja je usvojila dete, Armanove majke Jasne.

- Jako mi je drago da sam radila ovaj film sa Ines. Pre svega zato što ima mnogo manje ženskih autora i bavljenje savremenom porodicom iz ženskog ugla, a takođe i snimanje u Sarajevu na drugačijem akcentu bilo je veliko zadovoljstvo - rekla je glumica koja je i ranije snimala u Sarajevu, te je film „Sin“ na izvestan način kako kaže, bio povratak gradu koji veoma voli.

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu na Festu
Foto: Vlada Šporčić / RAS Srbija
Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu na Festu

O zajedničkom radu na filmu sa suprugom i kolegom Uliksom Fehmiu ističe:

„Bilo je super raditi sa Uliksom, prvi put zajedno na filmu, mislim da smo se oboje osećali dobro. Bilo je naravno i jako duhovitih momenata tokom snimanja jer to što se dobro znate odjednom izleti na neki neočekivan način u nekoj sceni i onda naravno zabavi celu ekipu.“

Na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF naći će se i film „Zarobljena nada“ (Hope Gap) sa dobitnicima nagrade Zlatni globus u glavnim ulogama, glumcima Bilom Najom i Anetom Bening. Životna priča o paru koji se nakon dvadeset devet godina braka odlučuje na razvod premijerno će biti prikazan na sajtu mojoff.net u subotu, 9. maja.

Dva besplatna filma i ove nedelje će biti dodatak repertoaru. Od ruskog reditelja filma "Levijatan" Andreja Zvjaginceva, stiže još jedan zapaženi film -"Bez ljubavi" (Loveless), ostvarenje koje je ponelo nominaciju za nagradu Oskar 2018. godine, a Nagradu žirija osvojilo na festivalu u Kanu. Triler "Ogledalo" (Looking Lass") sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi, u četvrtak 14. maja., biće besplatno prikazan na platformi Moj off.