Najnovije vesti
IT
Spotify i YouTube premium besplatno za korisnike ovog tableta

Spotify i YouTube premium besplatno za korisnike ovog tableta

Samsung je prošlog jula predstavio Galaxy Tab S6, a sada je ovaj tablet dobio svoju lite verziju sa redizajaniranom S olovkom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Galaxy Tab S6 Lite
Galaxy Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite ima kompaktno kućište sa 10.4 inčnim displejom rezolucije 2000x1200 piksela i LCD ekranom. On je za 0.1 ič manji od svog prethodnika s tim što je Tab S6 imao Super AMOLED panel sa rezolucijom od 2560x1600 piksela.

Unutra je octa-core procesor koji radi na maksimalnih 2.3GHz. Tu je 4GB RAM a tablet dolazi sa meorijom u dve verzije, 64GB i 128GB. Tu je i microSD kartica koja može da se proširi do 1TB. Tablet je zasnovan na Android 10.

Lite verzija tableta nema čitač za otisak prsta ispod ekrana, ali su 8MP glavna kamera i selfi od 5MP, a baterija ima kapacitet 7,040 mAh.

Galaxy Tab S6 Lite
Galaxy Tab S6 Lite

Dodatak je i S Pen. Ova olovka je redizajnirana, teška je samo 7.03g, dok je njen vrh velik svega 0.7mm, što je čini laganom i istovremeno vrhunski preciznom za hvatanje beleški i crtanje. Olovka se uz pomoć magneta može odložiti sa desne strane tableta ili u zaštitnu futrolu, tako da korisnik može biti siguran da je neće izgubiti. S obzirom na to da S Pen modela Tab S6 Lite nema bateriju, ne postoji bojazan od prestanka rada prilikom njenog korišćenja.

Samsung donosi korisnicima ovog tableta YouTube video sadržaju bez reklama, imaju mogućnost da skidaju i gledaju video sadržaje offline, kao i da besplatno pristupe aplikacijama YouTube Music i YouTube Kids pomoću usluge YouTube Premium, tokom prva četiri meseca korišćenja. Spotify je integrisan u Galaxy Tab S6 Lite interfejs kako bi korisnici lako mogli da pretražuju muziku i podkaste ili da podese omiljenu pesmu kao zvuk alarma .