Mihajlović: Od danas u Srbiji više od 3.500 međugradskih linija 1Zorana Mihajlović obišla "Lastu" Foto: MGSI

„Od danas ponovo je otvoreno više od 3.500 međugradskih linija, oko 3.500 autobusa i 73 voza počinju da saobraćaju na teritoriji cele Srbije“, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obilazeći saobraćajno preduzeće „Lasta“.

Povodom ponovnog uspostavljanja međugradskog autobuskog i železničkog saobraćaja, ministarka je, zajedno sa generalnim direktorom „Laste“ Vladanom Sekulićem, obišla autobusku flotu ovog preduzeća, koja je spremna da primi putnike u međugradskom saobraćaju.

„Korak po korak, vraćamo se u život, u normalno stanje, uz sve mere bezbednosti, jer zdravlje svih nas je na prvom mestu. Zaštitna oprema je obavezna, kao i fizičko distanciranje u vozilu“, izjavila je Mihajlović, a prenosi pres služba ministarstva.

Ministarka je navela da je u vreme epidemije drumski saobraćaj pokazao da je dostojan i važan deo za funkcionisanje države.

„I zato sam danas u „Lasti“, da zahvalim vozačima i svim zaposlenima ove kompanije jer su sve vreme ove krize prevozili medicinsko osoblje, ljude na dijalizu, kao i naše građane koji su sleteli iz drugih zemalja. Važno je da se polako vraćamo normalnom životu, pravila postoje kako bismo sačuvali i sebe i druge. Bez maski i rukavica nema ulaska u autobuse i vozove, ljudi će biti tu da pomognu građanima“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je Srbija spremna i danas za uspostavljanje avio-saobraćaja, da su naši aerodromi spremni, kao ik „Er Srbija“, ali da će to zavisiti od dogovora sa evropskim zemljama, jer nigde u Evropi još nema redovnih avio-linija.

Direktor „Laste“ Vladan Sekulić rekao je da je ovo preduzeće spremno sa svojih 650 vozila za putnički saobraćaj.

„U prethodna dva meseca uspeli smo da održimo nivo saobraćaja, prevozeći radnike. Uspeli smo i da sačuvamo zdravlje vozača i ostalih zaposlenih. Spremno dočekujemo putnički saobraćaj, pri kupovini karte delićemo i maske putnicima i prevoziti ih do željenih destinacija“, naveo je Sekulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari