Preminulo 37 korisnika Gerontološkog centra Niš

Od 184 korisnika Gerontološkog centra Niš koji su hospitalizovani nakon što je otkriveno da je korona virus ušao u tu ustanovu, preminulo je 37 osoba, a kod 33 osobe je virus i laboratorijski potvrđen, rekao je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za novinare republičkog Štaba za vanredne situacije.
Preminulo 37 korisnika Gerontološkog centra Niš
Foto: Pixabay
Pre samo tri dana epidemilog Branislav Tiodorović je rekao da je do tada preminulo pet korisnika Gerontološkog centra, dok su u republičkom Štabu za vanredne situacije juče kazali da nemaju podatak o ukupnom broju preminulih, ali da je od sedmoro preminulih u poslednja 24 časa, bilo četvoro korisnika iz Gerontološkog centra.  
 
Juče ujutru je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da smo imali izuzetno tešku noć i da je korona virus napravila "pomor" u Gerontološkom centru u Nišu.
 
"Svakoga dana što slušate petoro mrtvih, do jutros je više od toga, videćemo kako će biti do 15 sati, uvek imate preminule iz Gerontološkog centra u Nišu. Jedan, dva, tri, četiri. Uvek. I to će da nam bude slučaj, nalažalost, i u danima koji dolaze. I sad zamislite da nismo vodili računa o starijima", rekao je Vučić. 
 
Koliko je ukupno građana Niša preminulo od korona virusa, u Nišu ne saopštava ni Klinički centar, ni gradski Štab za vanredne situacije. 
 
Od kada je 25. marta preminula doktorka niškog Doma zdravlja, kao prva žrtva korona virusa u Nišu, pa sve do minulog četvrtka, nije bilo ni jedne izjave niti saopštenja o broju preminulih. 
 
Epidemilog Branislav Tiodorović saopštio je na konferenciji održanoj prošlog četvrtka da su od korona virusa u Nišu preminule 27 osobe, uključujući tu i pet korisnika Gerontološkog centra u Nišu. U ovu brojku malo ko je u Nišu poverovao jer su od rodbine i prijatelja uveliko stizale vesti o umiranju velikog broja korisnika Gerontološkog centra, a takve vesti proteklih nedelja svakodnevno su stizale i od drugih građana čiji su najbliži lečeni od korona virusa u niškom Kliničkom centru. 
 
Najnovije neslaganje brojki o broju preminulih u Gerontološkom centru dodatno su podgrejale sumnju građana Niša da se u tom gradu prikrivaju stvarne brojke preminulih od korona virusa.  
 
Prema zvaničnoj statistici u Nišu je korona virus potvrđen do sada kod 1.000 osoba.
  • Dragan

    26.04.2020 23:13
    Krizni štab
    KAKO VEROVATI KRIZNOM ŠTABU KADA SVAKO GOVORI DRUGAČIIJE.
  • Službenik

    26.04.2020 22:44
    Gde ste
    Gde ste mudrijaši sad da komentarišete? Mnogi ste bili protiv zatvaranja gerontoloških. Evo vam sada.
  • Žika

    26.04.2020 22:06
    Moglo se sve to sprečiti ali krizni štab nije sposoban da sačuva najstarije od bilo kakvog virusa a kamoli od Corone(ako je virus corona).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".