Najnovije vesti
Zabava
miodrag dragicevic saradnja sestra zet

Miodrag Dragičević ostvario je veliki uspeh u "Južnom vetru", a sada je progovorio o saradnji sa zetom Petrom Benčinom: "Bio je dosta strog"

Gotovo da nema neke od gledanijih serija u kojoj nije igrao ovaj mladi glumac koji skromno kaže da mu se profesionalne želje ostvaruju baš onako kako je zamišljao. On otkriva i koliko ga savetuju sestra Tamara i zet Petar Benčina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
miodrag dragičević Premijera Atelje 212_170319_RAS foto Petar Dimitrijevic Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija
miodrag dragičević Premijera Atelje 212_170319_RAS foto Petar Dimitrijevic
Tamara Dragičević
Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija
Tamara Dragičević

Tek što je napunio 26 godina, glumac Miodrag Dragičević može se pohvaliti bogatom glumačkom karijerom. Raznolikim ulogama u popularnim domaćim serijama poput “Urgentnog centra”, “Vojne akademije”, “Ubice mog oca”, “Žigosani u reketu”, ali i u “Južnom vetru”, Miodrag je pokazao da sa razlogom nosi titulu jednog od najtraženijih glumaca mlađe generacije. S ponosom ističe da je sve krenulo od serije “Čizmaši”, gde je na drugoj godini Fakulteta dramskih umetnosti tumačio lik mladog rudara Živojina Stanimirovića.

Miodraga i Tamaru Dragičević svi znaju, a kako izgleda njihova sestra, koju nikad ne vidimo u javnosti, pogledajte OVDE.

Pročitajte još

- Svaka je bila izazovna i imao sam sreće da imam raskošne i raznolike uloge i da pokažem širi dijapazon znanja i talenta koji sam dobio kao dar od boga. Imamo sam sreće da budu različite uloge i da još pre pet godina dobijem ulogu u “Čizmašima” koja mi je otvorila vrata u glumački posao. Od tada sam počeo da se razvijam i, hvala bogu, bio je projekat gde sam mogao da se iskažem.

U kom ste se liku, od svih koje ste igrali u različitim serijama, naviše pronašli?

- Sigurno je da su to “Žigosani u reketu” s te strane što sam trenirao košarku osam godina i odrastao na Novom Beogradu, odakle je moj lik u seriji, tako da se sve sklopilo. Volim kada dobijem uloge dalje od mene, da gradim lik i da se više interesujem za taj lik i dublja njegova značenja, misli i osobine. Prijao mi je dosta “Urgentni” gde sam morao da zađem u svet medicinara, da učim izraze, život unutar bolnice...

petar bencina  foto Djordje Kojadinovic
Foto: Đ. Kojadinović / RAS Srbija
petar bencina foto Djordje Kojadinovic

U seriji “Žigosani u reketu” igraju i vaša sestra Tamara i zet Petar Benčina. Da li je bilo mogućnosti za improvizaciju?

- Sa Petrom nisam imao zajedničkih scena s obzirom na to da su bile to dve odvojene priče, ali sam sa Tamarom imao. Uvek se pridržavamo scenarija, ali dobro je došla nekada i improvizacija koju volim. Tamara i ja smo pre “Žigosanih” radili dve predstave u Ateljeu i od tada uspostavili odnos i na sceni. Oseća se ta energija da smo brat i sestra u seriji jer se dobro poznajemo, pa nam nije teško da sarađujemo i uklopimo se. Znamo na pogled šta ko treba da radi.

Ko je stroži kritičar, zet ili sestra? S obzirom na to da vam je zet asistent na FDU?

- On me je spremao za FDU. Tada je bio dosta strog, što mi je pomoglo. Rekao je spremi ovo i ovo, to ćeš da govoriš. Nema laži, nemam prevare. Što se te strane tiče, praktičan i direktan, nema levo ili desno.

Dvadesetšesti rođendan ste proslavili u izolaciji, da li vam je bilo neobično i kako sada provodite vreme?

- Sada je takva situacija, pa što se mora nije teško. Nekada je dobro biti u četiri zida i sumirati utiske, godinu, videti gde si i šta si. S jedne strane i prija jer imaš vremena da se posvetiš sebi, čitanju knjiga, gledanju filmova. Možda je malo više psihički pritisak zbog cele situacije, ali gledam da što udobnije provedem vreme.

Devojka Lea Savin je studentkinja glume. Da li je lakše kada ste u vezi sa osobom koja je iz vašeg posla?

- Pa jeste. Dopunjavamo se. Nema veze sa privatnim životom, ali je uvek dobro razumevanje, proživljavanje istih stvari.

Da li joj dajete savete kao stariji kolega?

- Dajem, naravno.

Šta ste poželeli za rođendan? Da li vas roditelji pitaju kada će ženidba?

- Ne pitaju me, ali da će i to doći u neko svoje vreme, verovatno da. Želje su mi se uvek ostvarivale. Priželjkivao sam da upišem FDU, to mi se ostvarilo, da dobijem neke lepe uloge na početku karijere, i to mi se ostvarilo. Međutim, prvenstveno želim zdravlje.

VIDEO: Miodrag Dragičević priželjkuje nećaku